LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus na fakultetima

Oglasio se Građevinski fakultet po pitanju ispita studenata u samoizolaciji

Iz Ureda dekana Građevinskog fakulteta objasnili su kakve se mjere zaštite od koronavirusa provode na fakultetu te kako će ispitima pristupiti studenti kojima je propisana samoizolacija zato što su jedan pisali sa zaraženim kolegom.

Iz Ureda dekana Građevinskog fakulteta objasnili su kakve se mjere zaštite od koronavirusa provode na fakultetu te kako će ispitima pristupiti studenti kojima je propisana samoizolacija zato što su jedan pisali sa zaraženim kolegom.

Budući da je dvadesetak studenata Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u dvotjednoj samoizolaciji nakon pisanja ispita s kolegom zaraženim koronavirusom, kontaktirali smo Upravu. Htjeli smo doznati kako je postupila u ovom slučaju, poduzimaju li se koraci koji će spriječiti slične scenarije u budućnosti i kako će studenti koji su u samoizolaciji pristupiti ostalim ispitima. 

Odgovor pristigao s Građevinskog fakulteta u nastavku prenosimo u cijelosti:

– Odmah po primitku obavijesti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar postupili smo sukladno njihovim uputama te su studenti i nastavnik koji su bili na tom ispitu kontaktirani i obaviješteni da su im propisane mjere samoizolacije.
 
Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u svim dvoranama razmještene su klupe tako da se osigurava propisana fizička udaljenost od 1,5 m, a u dvoranama u kojima su klupe fiksne označena su mjesta koja se ne koriste. Provode se sve druge epidemiološke mjere koje su propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i kriznog stožera Sveučilišta u Zagrebu, između ostalog mjerenje temperature na ulazu u zgradu, osigurana su sredstva za dezinfekcija ruku, provodi se čišćenje i dezinfekcija prostorija nakon svakog ispita, vrši se provjetravanje prostorija tijekom i nakon ispita. Naš je Fakultet među prvima uveo preporuku za nošenje zaštitnih maski tijekom boravka u zgradi Fakulteta te su za studente koji nemaju masku osigurane maske koje mogu preuzeti na ulazu u zgradu.
 
Studentima u samoizolaciji omogućit će se izlazak na ispite na daljinu ili će im se omogućiti dodatna provjera znanja nakon isteka samoizolacije. Na početku ljetnih ispitnih rokova donesena je odluka o održavanju dodatnog izvanrednog ispitnog roka za sve predmete u tjednu od 13. do 17. srpnja, a ovisno o razvoju situacije planira se i održavanje izvanrednog ispitnog roka u rujnu.
 
U trenutnoj situaciji primarna nam je briga za zdravlje studenata i zaposlenika te su iz tog razloga pravodobno pokrenute sve potrebne aktivnosti vezane za pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. U narednim ćemo danima i tjednima pratiti razvoj situacije i sukladno tome donositi odluke o daljnjem postupanju.
 
Srdačan pozdrav,
 
Sveučilište u Zagrebu
Građevinski fakultet
Ured dekana


Vezano: Dvadesetak studenata Građevinskog fakulteta u samoizolaciji nakon ispita; razgovarali smo s jednim od njih


Podsjetimo, Fakultet je 30. lipnja obavijestio studente da je osoba koja je bila na ispitu pozitivna na COVID-19. S jednim od studenata koji mu je pristupio uspjeli smo i porazgovarati. Opisao nam je kako je izgledala provedba provjere znanja, a pritom je istaknuo da su bili na razmaku jedni od drugih, ali da nisu nosili maske.
FOTO: UNSPLASH