LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ove godine u Budvi

Održana 41. Građevinijada

Svi znate za sliku sa zastavama država bivše Jugoslavije koja je obišla regiju i postala simbolom pomoći poplavljenim područjima? Evo gdje je nastala!

Svi znate za sliku sa zastavama država bivše Jugoslavije koja je obišla regiju i postala simbolom pomoći poplavljenim područjima? Evo gdje je nastala!

Ovaj mjesec održala se četrdeset i prva Građevinijada, tradicionalni godišnji susret studenata građevinarstva iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Manifestacija se održavala u Budvi od 8. do 13. svibnja, a sudjelovalo je oko 1 500 studenata s 23 fakulteta iz 7 država. Uz brojne kvizove znanja iz stručnih predmeta te sportska natjecanja, nezaobilazni su bili i cjelodnevni party programi.

Sedamdeset studenata došlo je sa splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, a ukupni dojmovi su i više nego pozitivni. Osvojili su respektabilno drugo mjesto u kvizu znanja iz predmeta Metalne konstrukcije, treće mjesto u ženskoj košarci, a u ostalim su disciplinama uglavnom zauzimali četvrta mjesta. Također su osvojili nagradu za najsimpatičniju curu Građevinijade, najbolju majicu koja prikazuje magarca s građevinskom kacigom odjevenog u mornarsku majicu te su pobijedili u muškom obaranju ruku. U ukupnom poretku zauzeli su deveto mjesto od 23 fakulteta. Studenti su nakon jutarnjih natjecanja odlazili na poslijepodnevne beach partyje koji su se navečer selili u klubove. Sklopljena su brojna prijateljstva, a budući poslovni suradnici upoznali su se u zabavnim i opuštenim uvjetima.

Splićanima je ovo tek drugo sudjelovanje na Građevinijadi, a organizacijski odbor koji čine Ivica Ćapeta, Ivana Vuletić i Ana Radić oduševljeni su realizacijom i atmosferom na manifestaciji. Napominju i kako odlazak u Budvu ne bi bio moguć bez izdašne pomoći sponzora, od kojih posebno izdvajaju Studentski zbor Sveučilišta u Splitu i profesora Alena Harapina, dekana Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije. Tu su i Arhitektonski biro Ante Kuzmanić, Projektni biro Split, Geoprojekt, UGIS, Hidroing, Alfa atest, Dalmacijavino te ženski fitness centar Carpe Diem.

Za kraj su Splićani pokazali i humanitarni karakter – nerealizirana financijska sredstva nesebično su poslana žrtvama poplava u Slavoniji. Lijep završetak jedinstvenog događaja koji će se na nekoj drugoj lokaciji održati i sljedeće godine Dašak atmosfere s Građevinijade pogledajte u fotogaleriji, a ostatak na službenoj stranici!

FOTO: GRAĐEVINIJADA