LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Proglašeni pobjednici

Održan STup!2021: Split je i ovaj put bio globalni epicentar studentskog poduzetništva

STup!2021. u potpunosti je opravdao očekivanja svih uključenih dionika, a natjecanje je doprinijelo umrežavanju startup timova s predstavnicima poduzetničkih institucija i investicijskih fondova koji su bili prisutni u Splitu. 

STup!2021. u potpunosti je opravdao očekivanja svih uključenih dionika, a natjecanje je doprinijelo umrežavanju startup timova s predstavnicima poduzetničkih institucija i investicijskih fondova koji su bili prisutni u Splitu. 

Održano je još jedno međunarodno sveučilišno startup natjecanje – STup!2021 koje se održalo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, točnije u njegovom Velikom amfiteatru, uz prijenos putem virtualne platforme.

U natjecanju su sudjelovala 33 startup tima koja su predstavila 16 sveučilišta iz 10 zemalja diljem svijeta. Uz to je održano i 5 pozvanih predavanja eminentnih stručnjaka iz svijeta poduzetništva.

Prvoga dana natjecanja održane su prezentacije svih natjecatelja, podijeljene u 4 grupe, prema tematskim područjima u kojima timovi djeluju. Timovi su, kako stoji u priopćenju, na raspolaganju imali 5 minuta za prezentaciju i dodatnih 5 minuta za pitanja žirija. Za ulazak u finale koje se održalo drugi dan natjecanja birala su se po dva najbolja tima u svakoj grupi. Koliko je bila velika konkurencija unutar svake grupe govori činjenica da su o prolasku u finale odlučivale nijanse i bod ili dva razlike u ukupnoj ocjeni, navodi se u priopćenju.

Toga dana održalo se i nekoliko predavanja, dok je u 19 sati uslijedilo proglašenje finalista, a to su bili PS 1925 (Indija), Makabi Agritech (RH, Zagreb), Alumnio (Slovenija), Windward (RH, Split),  EasyPass (Srbija), AymoLive (RH, Split),  Calvaria (BiH) i Dock.me (RH, Split).

Drugoga dana, između ostaloga, održane su finalne prezentacije prema sljedećem rasporedu:
  1. WindWard (RH) – platforma za automatizaciju i optimizaciju organizacije sportskih regata
  2. Makabi Agritech (RH) – inovativna mikrokapsula u koju se injektiraju hranjive i bioaktivne tvari s kontroliranim otpuštanjem (optimizacija gnojidbe i zaštite bilja u poljoprivredi)
  3. Calvaria (BiH) – platforma za spajanje studenata medicine s iskusnim mentorima
  4. Alumnio (Slovenija) – razvoj inovativne aluminijske legure izvrsnih karakteristika s primjenom u automobilskoj i brodostrojarskoj industriji
  5. EasyPass (Srbija) – platforma za spajanje ponude i potražnje u obrazovnom sektoru (predavanja, poduke, …)
  6. Dock.me (RH) – sustav za optimizaciju i napredno sidrenje u marinama
  7. AymoLive (RH) – platforma za video prijenos uživo namijenjena umjetnicima (pjevači, slikari, plesači, …)
  8. PS 1925 (Indija) – optimizacija aplikacije pesticida na poljima primjenom dronova.
Na koncu je uslijedilo i proglašenje pobjednika:
  1. mjesto: Alumnio (Slovenija)
  2. mjesto: Dock.me (RH, Split)
  3. mjesto: Makabi Agritech (RH, Zagreb)
  4. mjesto: Calvaria (BiH)
  5. mjesto: Windward (RH, Split)
  6. mjesto: AymoLive (RH, Split)
  7. mjesto: PS 1925 (Indija)
  8. mjesto: EasyPass (Srbija).
Pobjednički tim Alumnio osvojio je 17.500,00 $ aktivnih kredita za korištenje Infobipovih proizvoda i usluga, Dock.me 15.000,00 $, Makabi Agritech 12.500,00 $, dok su svi ostali finalisti osigurali po 10.000,00 $ aktivnih kredita. Partnerski Wolves Summit za pobjednički tim osigurao je ulaznicu sa pokrivenim putnim i smještajnim troškovima, a za sve ostale finaliste ulaznice za Wolves Summit 14 izdanje koje se održava 19.-21. listopada u Wroclawu u Poljskoj.

EU Startups za prva tri tima osigurao je ulaznice za EU Startups Summit 2022. u Barceloni. Amazon Web Services je prvoplasiranom timu dodijelio 1.000,00 $ aktivnih kredita za korištenje AWS proizvoda i usluga. Osim ovih nagrada, finalisti su osvojili i licence za korištenje digitalnih alata kao što su Cuttles, IdeaBuddy i Freedcamp.
– Potvrda kvalitetnog rada Studentskog poduzetničkog inkubatora pri Ekonomskom fakultetu u Splitu je i potpisivanje suradnje s Startup Camusom, inovacijski centar i startup inkubator sa sjedištem u Budimpešti i Londonu, a koji razvija programe i priprema startup tvrtke za internacionalizaciju poslovanja i pripremu za investiranje. Ovom suradnjom znatno će se ojačati lokalna poduzetnička zajednica, a splitskim tvrtkama otvoriti nove mogućnosti. – stoji u priopćenju.
STup!2021. u potpunosti je opravdao očekivanja svih uključenih dionika, stoji u priopćenju, a natjecanje je doprinijelo umrežavanju startup timova s predstavnicima poduzetničkih institucija i investicijskih fondova koji su bili prisutni u Splitu. 
FOTO: STUDENTSKI PODUZETNIČKI INKUBATOR