LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Alumni zajednica Ekonomskog fakulteta

Održan osnivački skup "Alumni informatičkog menadžmenta"

Sudionici skupa su podržali ideju, zahvalili se na inicijativi i iskazali spremnost aktivno se uključiti u rad. „Alumni Informatičkog menadžmenta“ planira redovito okupljati svoje članove, organizirati predavanja, okrugle stolove i slične događaje.

Sudionici skupa su podržali ideju, zahvalili se na inicijativi i iskazali spremnost aktivno se uključiti u rad. „Alumni Informatičkog menadžmenta“ planira redovito okupljati svoje članove, organizirati predavanja, okrugle stolove i slične događaje.

Uz prigodno  predavanje prof. dr. Velimira Sriće pod naslovom "Stanje i trendovi informatičkog menadžmenta", na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održan je osnivački skup "Alumni informatičkog menadžmenta" u utorak 29. rujna. 

„Alumni Informatičkog menadžmenta“ je sastavni dio Alumni zajednice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj Udruge Alumni Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Davor Filipović, na samom je početku pozdravio sve sudionike skupa, kratko predstavio rad udruge i buduće intenzivne aktivnosti te pozvao sve okupljene da se priključe radu udruge, sudjeluju u stalnim predavanjima, razmjeni iskustava i drugim oblicima druženja koja se pripremaju.

Prof. dr. sc. Velimir Srića održao je vrlo zanimljivo predavanje na temu trendova informatičkog menadžmenta, mogućnosti primjene informacijske tehnologije u poslovanju i nužnosti inovacija poslovnih modela u današnjem modernom poslovnom okruženju, uz zaključak da intenzivno korištenje modernih tehnologija mijenja ne samo modele poslovanja  i njihovu konkurentnost, nego i uvodi potrebu za novim oblicima upravljanja i vođenja.

Voditelji specijalističkog poslijediplomskog studija 'Informatički menadžment', prof.dr.sc. Velimir Srića i prof. dr. sc. Mario Spremić, na čiju inicijativu je skup i održan, istaknuli su da među polaznicima studija (oko 700 kandidata, neprekidno od 1998. godine do danas) ima ministara, lokalno, regionalno i svjetski uspješnih menadžera i lidera. Studij je brojnim kandidatima omogućio stjecanje znanja i vještine koje su im omogućile vrhunski stručni i osobni razvoj te donijelo korist kompanijama za koje su radili, a na studiju je iznjedrio i brojne inventivne projekte i vrhunska poduzetnička i stručna rješenja.

Sudionici skupa su podržali ideju, zahvalili se na inicijativi i iskazali spremnost aktivno se uključiti u rad. „Alumni Informatičkog menadžmenta“ planira redovito okupljati svoje članove, organizirati predavanja, okrugle stolove i slične događaje na kojima će se prezentirati brojne mogućnosti primjene informacijske tehnologije u poslovanju i nastaviti razmatrati izazove inovacije poslovnih modela, digitalne transformacije poslovanja i oblikovanja novih poslovnih modela.

Istaknuto je i da specijalistički poslijediplomski studij 'Informatički menadžment' na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu trenutno upisuje novu generaciju polaznika studija koja predstavlja 'most' između informatike i menadžmenta, toliko potreban modernim organizacijama. Struktura studija, kolegiji i sve ostale informacije mogu se pronaći na linku.