LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fotogalerija

Održan je drugi Festival studentskih klapa

Deset klapa iz cijele Hrvatske po drugi put je sudjelovalo na Festivalu studentskih klapa u Zagrebu

Deset klapa iz cijele Hrvatske po drugi put je sudjelovalo na Festivalu studentskih klapa u Zagrebu

U subotu je dvorana Kina Forum u studentskom domu Stjepan Radić po drugi put, u organizaciji Udruge studenata grada Splita, ugostila Festival Studentskih Klapa,  a zaljubljenici u klapsku glazbu dvoranu su ispunili do posljednjeg mjesta. Na festivalu je sudjelovalo ukupno deset klapa različitih sastava. Prema odluci stručnog žirija, u sada već tradicionalnog pobjednika prometnula se mješovita klapa Signum iz Čapljine.

Muška klapa Študija iz Zadra osvojila je drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 1 000,00 kn. Iako je klapa Signum i ove godine oduševila žiri i publiku svojom izvedbom, apsolutni hit večeri bila je muška studentska klapa Stine koja je, iako bez voditelja klape, izvedbom pjesme Moj Dida i ja izazvala oduševljenje publike. Publika ih je ocijenila kao najbolje, dok im je stručni žiri dodijelio nagradu za treće mjesto. 

Treba napomenuti kako je klapa Muza, iako je ostala bez prvog tenora, ipak nastavila natjecanje, a gledatelji su ih zbog požrtvovnosti nagradili ovacijama.U pauzi publiku je zabavljao mladi gitarist i pjevač Marko Marinčić čiji je talent publika prepoznala pozivajući ga više puta na bis. Kako je izgledao drugi festival studentskih klapa pogledajte u fotogaleriji. 

FOTO: Z.MATUTINOVIĆ