LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Splitsko-dalmatinska županija

Odobrene su dodatne subvencije privatnog smještaja u Splitu: studenti će sada mjesečno dobivati potpore od 100 eura!

Inicijativa predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu za dodatnom financijskom podrškom studentima odobrena je od Splitsko-dalmatinske županije.

Inicijativa predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu za dodatnom financijskom podrškom studentima odobrena je od Splitsko-dalmatinske županije.

Osigurane su dodatne subvencije za studente koji su ispunili uvjete po Natječaju za subvencionirano stanovanje kod privatnih stanodavaca. Prijedlog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Jerka Šarića, za dodatnom financijskom potporom studentima koji stanuju u privatnim smještajima, odobren je od strane Splitsko-dalmatinske županije.
 

Dodatnih 40 eura subvencije privatnog smještaja


Splitsko-dalmatinska županija je osigurala znatnu financijsku podršku studentima osiguravajući im dodatnih 40 eura mjesečno, što će značajno ublažiti financijske poteškoće s kojima se suočavaju tijekom studentskog života.

Unatoč odluci Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja da će pružiti mjesečnu financijsku potporu od 60 eura studentima koji nemaju osiguran smještaj u studentskim domovima, 280 splitskih studenata koji stanuju kod privatnih stanodavaca, primat će ukupno 100 eura subvencije tijekom cijele akademske godine.

Prethodno spomenuta odluka čelnika Splitsko-dalmatinske županije bila je objavljena pred javnošću tijekom konferencije za medije na kojoj su prisustvovali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, njegov zamjenik Stipe Čogelja, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, ravnatelj Studentskog centra Sveučilišta u Splitu Ivan Žižić i njegov zamjenik Marijan Bašić te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Jerko Šarić.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Studentski Centar Split SCST (@studentski_centar_split)

 

FOTO: FOTO: INSTAGRAM OBJAVA STUDENTSKOG CENTRA SPLIT