LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska mobilnost

Odaberi jednu od 32 zemalja i prijavi se na natječaj za Erasmus+ K1 mobilnost

Osječki studenti mogu se prijaviti na natječaj za Erasmus+ K1 mobilnost te tako odraditi dio studijskog boravka, stručnu praksu ili kombinaciju jednoga i drugoga u jednoj od 32 zemalja uključenih u Erasmus+ program.

Osječki studenti mogu se prijaviti na natječaj za Erasmus+ K1 mobilnost te tako odraditi dio studijskog boravka, stručnu praksu ili kombinaciju jednoga i drugoga u jednoj od 32 zemalja uključenih u Erasmus+ program.

Raspisan je novi natječaj za Erasmus+ K1 mobilnost studenata u akademskoj godini 2019/2020. koji je nastao u okviru ERASMUS+ Programa – Ključne aktivnosti 1 i projekta 2018-1-HR01-KA103-046926 Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Natječaj se odnosi na prijave za studijski boravak, stručnu praksu ili kombinirani studijski boravak i stručnu praksu u trajanju od najkraće 3 do najduže 12 mjeseci u slučaju prve i zadnje opcije, odnosno u trajanju od najmanje 2 do najduže 12 mjeseci u slučaju odrađivanja stručne prakse u inozemstvu. Studijski boravak odvijat će se u zimskom semestru već spomenute akademske godine, dok će se stručna praksa obavljati u periodu od 1. lipnja 2019. do 31. svibnja 2020. godine

Sve tri opcije koje nudi natječaj moguće je obavljati u jednoj od 32 zemlje uključene u program Erasmus+: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Velika Britanija, te Island, Norveška, Lihtenštajn, Turska i Makedonija.

Studenti koji budu na studijskom boravku u državi s visokim životnim troškovima mjesečno će dobivati 500 eura potpore, odnosno ako su na stručnoj praksi 600 eura. Ako je riječ o državama srednje visokih životnih troškova dobivat će 450, tj. 550 eura mjesečno. U slučaju država s nižim troškovima života radi se o iznosu od 400, odnosno 500 eura. Prijave traju do 8. ožujka 2019. godine, a više o načinu prijave moguće je pronaći na poveznici.

FOTO: PIXABAY