LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medicinski fakultet u Splitu

„Od teorije do prakse” na kongresu medicine životnog stila u Splitu

Fokus će biti na prikazivanju znanstveno utemeljenih činjenica u prevenciji i liječenju kroničnih nezaraznih bolesti, s naglaskom na važnost uvođenja zdravih životnih navika.

Fokus će biti na prikazivanju znanstveno utemeljenih činjenica u prevenciji i liječenju kroničnih nezaraznih bolesti, s naglaskom na važnost uvođenja zdravih životnih navika.

U organizaciji Hrvatske udruge za medicinu životnog stila, Medicinskog fakulteta u Splitu i Kineziološkog fakulteta u Splitu, održat će se drugi po redu Hrvatski kongres medicine životnog stila s međunarodnim sudjelovanjem, Od teorije do prakse na Medicinskom fakultetu u Splitu od 26. do 28. travnja 2024. godine.

Nakon uspješnog prvog kongresa održanog na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, na kojem se okupilo preko 150 stručnjaka iz područja medicine, kineziologije, nutricionizma i psihologije, fokus drugog kongresa bit će na prikazivanju znanstveno utemeljenih činjenica u prevenciji i liječenju kroničnih nezaraznih bolesti, s naglaskom na važnost uvođenja zdravih životnih navika.

Kongres će okupiti velik broj vrhunskih stručnjaka, koji će kroz predavanja i radionice prenijeti najnovije znanstvene spoznaje o medicini životnog stila. Sudionici će imati priliku naučiti o primjeni mediteranske prehrane, važnosti treninga s opterećenjem, moći će saznati kako hrana može biti lijek te kako poboljšati kvalitetu spavanja. Osim toga, kongres će pokriti teme o pokretanju promjena i mnoge druge relevantne aspekte medicine životnog stila.

Očekuju se inspirativne rasprave, razmjene ideja i stvaranje novih smjernica za promicanje zdravijeg života i prevencije bolesti. Detaljan raspored kongresa, više informacija o događaju i obrasce za prijavu, moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

FOTO: HRVATSKA UDRUGA ZA MEDICINU ŽIVOTNOG STILA