LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Od studenta do rektora: Stjepan Lakušić gostovao u emisiji 'Alumni priča'

Rektor je ponovno govorio o suradnji između Sveučilišta i fakulteta, kao i o važnosti studenata u čitavom sustavu.

Rektor je ponovno govorio o suradnji između Sveučilišta i fakulteta, kao i o važnosti studenata u čitavom sustavu.

Nedavno je u organizaciji Saveza društava bivših studenata održano deseto izdanje Alumni priče. Riječ je o seriji predavanja na kojima mahom sudjeluju istaknuti bivši polaznici zagrebačkog Sveučilišta.

Ovog puta je na gostujuću stolicu zasjeo Stjepan Lakušić, aktualni rektor Sveučilišta u Zagrebu. Tom prigodom, Lakušić se prisjetio svojih početaka kada je iz rodnog Slavonskog Broda došao u Zagreb na studij građevinarstva. Kako prepričava rektor, prema prvotnom planu, nakon studija se trebao vratiti u rodni grad, no otvorilo se slobodno mjesto na Katedri za željeznice te je zbog posla naposljetku ostao u Zagrebu.

Nakon prolaska kroz raniju fazu života, Lakušića je dočekao niz aktualnih pitanja. U njegovom mandatu, jedan od velikih izazova predstavlja  proces obnove zgrada Sveučilišta stradalih u potresu, što podrazumijeva i obnovu zgrade u kojoj djeluje Rektorat.

Riječ je o investiciji od gotovo 200 milijuna kuna, a s kvalitetnim projektantima i u suglasnosti s konzervatorima nadam se da ćemo pokrenuti ključan korak, a to je obnova zgrade Sveučilišta u Zagrebu - rekao je Lakušić, stoji na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Kao i u ranijim javnim istupima, rektor je ponovno govorio o suradnji između Sveučilišta i fakulteta, kao i o važnosti studenata u čitavom sustavu.

Uprava Sveučilišta zajedno sa svim zaposlenicima treba biti servis svojim sastavnicama i iznaći načine kako kvalitetno odgovoriti potrebama istih, zbog čega će postojeće urede Rektorata biti potrebno dodatno unaprijediti, reorganizirati i prilagoditi. Jako i moderno sveučilište je ono koje brine o svakoj svojoj sastavnici, nastavnicima i studentima, stoga na uspjeh svake sastavnice gledam kao na uspjeh Sveučilišta. Kvaliteta studijskih programa i nastavnika dovoljno govori za sebe, a naša reklama su naši završeni studenti, naši profesori i naši alumni koji uspijevaju u poslu i životu - rekao je rektor.

FOTO: STUDENTSKI.HR/ARHIVA