LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZANIMLJIVE I KORISNE INFORMACIJE

Od ponedjeljka počinje Tjedan međunarodnog obrazovanja, a u fokusu su mogućnosti studiranja u Americi

Obilježavanje Tjedna međunarodnog obrazovanja kreće u ponedjeljak, 14. 11., kada će svi zainteresirani za savjete u vezi studiranja u Americi ili za pripremu za prijave na studij u toj zemlji te za polaganje standardiziranih testova potrebnih za prijavu na američke programe imati priliku posjetiti EducationUSA centar u okviru njegova Dana otvorenih vrata.

Obilježavanje Tjedna međunarodnog obrazovanja kreće u ponedjeljak, 14. 11., kada će svi zainteresirani za savjete u vezi studiranja u Americi ili za pripremu za prijave na studij u toj zemlji te za polaganje standardiziranih testova potrebnih za prijavu na američke programe imati priliku posjetiti EducationUSA centar u okviru njegova Dana otvorenih vrata.

Institut za razvoj obrazovanja i njegov EducationUSA centar, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj, i ove godine organiziraju bogat program događanja u Tjednu međunarodnog obrazovanja.
 
Od 14. do 18. studenoga Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, pripremio je događanja online i uživo te nagradne natječaje ususret ovom tjednu te tijekom njega.
 
Dan otvorenih vrata EducationUSA centra
 

Obilježavanje Tjedna međunarodnog obrazovanja kreće u ponedjeljak, 14. 11., kada će svi zainteresirani za savjete u vezi studiranja u Americi ili za pripremu za prijave na studij u toj zemlji te za polaganje standardiziranih testova potrebnih za prijavu na američke programe imati priliku posjetiti EducationUSA centar u okviru njegova Dana otvorenih vrata. Tog dana, od 11 do 15 sati, svi posjetitelji centra koji se nalazi u Institutu za razvoj obrazovanja na adresi Prilaz Gjure Deželića 30 moći će razgovarati s obrazovnim savjetnicima, posjetiti knjižnicu centra s resursima za pripremu za prijavu na studij u Americi te posjetiti centar za testiranje za testove TOEFL, ACT i GMAT, koji su često uvjet za upis na američke studijske programe. Grupni posjeti centru također će biti mogući uz prethodnu najavu na email adresu: iro@iro.hr. 
 
Događanja online i uživo
 
U okviru Tjedna međunarodnog obrazovanja, u srijedu, 16. 11., u 18:30 sati održat će se Zoom webinar pod nazivom Kako pronaći financijsku potporu za studij u SAD-u? Gost webinara bit će predstavnik američkog sveučilišta DePauw, koji će govoriti o različitim vrstama potpora za međunarodne studente, ali i o stipendijama za preddiplomski studij koje to sveučilište već tradicionalno dodjeljuje hrvatskim studentima. Za sudjelovanje je potrebna prijava preko poveznice ovdje.
 
Dan nakon, dakle u četvrtak, 17. 11., u 18 sati, svi zainteresirani za ekologiju, ali i za iskustvo studiranja u Americi i njegovoj važnosti za razvoj karijere pozvani su u EducationUSA centar na razgovor uživo pod nazivom Od američkog obrazovanja do pokretanja uspješnog posla. Razgovor će se održati s Marinom Matijević, pokretačicom inicijative za praktično informiranje o društveno odgovornom ponašanju pojedinca Ja bolji građanin, čiji popularni Instagram profil broji preko 10 000 pratitelja. Budući da je Marina nekadašnja studentica Sveučilišta u Miamiju, sudionicima ovog događanja prenijet će svoje iskustvo studiranja u Americi, ali i otkriti kako ju je to iskustvo potaknulo da pokrene spomenutu inicijativu. Za sudjelovanje na ovom događanju potrebna je prijava preko sljedeće poveznice.
 
Nagradni natječaji
 
U Tjednu međunarodnog obrazovanja bit će pokrenut i nagradni natječaj na Instagram profilima EducationUSA centra i IRO-a na temu studiranja u inozemstvu, a dobitnika, odnosno onoga koji ostavi najbolji komentar na tu temu, očekuju zanimljive nagrade.
 
Također, do 14. 11. traje i natječaj za najbolji esej na engleskom jeziku, koji se organizira ususret Tjednu međunarodnog obrazovanja. Najbolji esej bit će objavljen na web-stranici IRO-a, a dobitnik će osvojiti i poklon-paket Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Više informacija o tom natječaju za srednjoškolce dostupno je ovdje.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA