LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U SPLITU

Od ove jeseni studij logopedije bit će dostupan i u Splitu

Sveučilište u Splitu planira pokretanje studija logopedije od listopada ove godine, odgovarajući tako na izrazitu potražnju za ovim studijem.

Sveučilište u Splitu planira pokretanje studija logopedije od listopada ove godine, odgovarajući tako na izrazitu potražnju za ovim studijem.

Sveučilište u Splitu planira od listopada ove godine omogućiti izvođenje studija logopedije kao dislociranog studija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (ERF) u Zagrebu. Od Sveučilišta za sada doznajemo kako su trenutno u intenzivnoj komunikaciji sa Sveučilištem u Zagrebu i ERF-om kako bi osigurali glatko provođenje ovog programa.

 

Ovaj potez dolazi uslijed izrazite potražnje za studijem logopedije, koji prema Agenciji za znanost i obrazovanje već godinama bilježi veliki broj kandidata koji ga žele upisati kao svoj prvi izbor. Logopedija je konstantno među najtraženijim studijskim programima, no problem je u tome što se ta specijalizacija trenutno nudi samo u Zagrebu, gdje se prima 50 studenata te u Rijeci, gdje je kvota ograničena na 30 studenata.

Promovirana nova generacija doktora i magistara na Medicinskom fakultetu u Splitu


 

Primjerice, lani je Slobodna Dalmacija izvijestila kako je na zagrebačkom ERF-u za pedeset upisnih mjesta na logopediji u ljetnom roku bilo čak 450 prijava, od kojih je za 131 kandidata to bio prvi izbor. Slično, i u Rijeci je bio ogroman pritisak, s 259 prijava za samo 30 upisnih mjesta, od kojih je za njih 85 to bio prvi izbor, što je gotovo trostruko više od predviđene kvote.

Upisuju se studenti na prvu godinu Logopedije u Osijeku


 

S obzirom na ovakvu izrazitu potražnju za studijem logopedije, inicijativa Sveučilišta u Splitu da ponudi dislocirani studij ove specijalizacije može biti od velike važnosti za sve buduće studente logopedije koji žive ili preferiraju studiranje u Splitu ili okolici. Pravovremene informacije o programu studija i uvjetima upisa bit će dostupne za sve zainteresirane studente, kažu sa Sveučilišta.

Uskoro započinje obnova splitskog Hostela Spinut. Evo kako bi trebao izgledati


FOTO: STUDENTSKI.HR; CANVA ILUSTRACIJA