LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
3 POZORNICE

Objavljen je cijeli program ENTER konferencije, pogledajte što vas očekuje u Spaladium areni idućeg vikenda

Na 3 pozornice izmjenjivat će se stručnjaci u području obrazovanja, a na predavanjima i panel raspravama pričat će se o budućnosti obrazovnog sustava te će biti predstavljena najnovija istraživanja.

Na 3 pozornice izmjenjivat će se stručnjaci u području obrazovanja, a na predavanjima i panel raspravama pričat će se o budućnosti obrazovnog sustava te će biti predstavljena najnovija istraživanja.

Druga ENTER konferencija o obrazovanju i povezanim industrijama održava se od 2. do 3. prosinca u Spaladium areni, a sada je i poznat dvodnevni program konferencije. Na 3 pozornice izmjenjivat će se stručnjaci u području obrazovanja, a na predavanjima i panel raspravama pričat će se o budućnosti obrazovnog sustava te će biti predstavljena najnovija istraživanja.

 

Prvo predavanje pod nazivom  „Uspješni lideri komuniciraju” održat će Damir Jugo, dekan Veleučilišta Edward Bernays, a nakon njega slijedi predavanje  „Vrijedi li ulagati u razvoj vještina” Mislava Balkovića s Visokog učilišta Algebra.

 

Ove godine ENTER će ugostiti mnoge priznate inozemne predavače, a prvi koji će se popeti na glavnu pozornicu je János Hódsági s mađarskog Milestone instituta, koji će održati predavanje  The model for navigation and motivation in talent development”.

 

Posljednje predavanje u jutarnjem dijelu programa, „Partnerstvo za obrazovanje 5.0” održat će Ranko Milić iz Cedra Split, a zatim slijedi panel rasprava “Imamo li budućnost” koju će moderirati Michael Freer.

 

Svečano otvorenje konferencije zakazano je za 14 sati, nakon čega se nastavljaju predavanja i panel rasprave. O izazovima suvremenog obrazovanja pričat će Vinko Filipović iz NCVVO, Antonia Gladović iz Agencije za mobilnost i programe EU predstavit će program Erasmus +, a Hrvoje Bakić predstavit će Nacionalni plan odgojno-obrazovnog sustava i odgovoriti na pitanje kako dalje.

 

Prvu panel rasprava u popodnevnom dijelu konferencije  „I što sad? Kako planove provesti u djelo?” moderirat će Ilija Krišto, zatim će Emil Zelić iz Eupolis grupe održati predavanje o spregi realnog i obrazovnog sektora, a Ivana Katavić iz Centra izvrsnosti SDŽ ponudit će odgovore na pitanje kako smanjiti hiperprodukciju odlikaša.

 

Posljednje predavanje prvog dana konferencije održat će Jasmina Hamer iz Hrvatske zajednice osnovnih škola, na temu  „Školski kurikulum - alat za razvoj ustanove”. U subotu posjetitelje očekuju mnoga zanimljiva predavanja i panel rasprave od kojih izdvajamo  „Fizika osobnog uspjeha: Predstavljanje koncepta znanstvene metaforike i njenog potencijala u razvoju prirodoslovne darovitosti i afiniteta”,  „Umrežavanje kao osiguranje kvalitete sustava”,  „Stjecanje vještina uz digitalne inovacije” te predstavljanje platforme Izvrsna.hr.

 

Cijeli program dostupan je na linku, a prijave za sudionike koje su ove godine besplatne otvorene su do 30. studenoga na linku.

FOTO: ENTER, PRESS