LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najava svečanosti

Obilježavanje Dana Sveučilišta u Zagrebu: Na rasporedu su dvije svečanosti, uključujući i predstavljanje rektorskog programa

3. studenoga 1671. na saboru Hrvatskog kraljevstva priznati su status i povlastice te se svake godine na taj datum obilježava Dan Sveučilišta u Zagrebu.

3. studenoga 1671. na saboru Hrvatskog kraljevstva priznati su status i povlastice te se svake godine na taj datum obilježava Dan Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon godine dana pauze zbog pandemije coronavirusa, Sveučilište u Zagrebu u nadolazećem tjednu ponovno će prigodno obilježiti Dan Sveučilišta. Diplomom rimskoga cara i ugarsko-hrvatskoga kralja Leopolda I., dana 23. rujna 1669., utemeljeno je najveće hrvatsko sveučilište. Tri godine kasnije, točnije 3. studenoga 1671., na saboru Hrvatskog kraljevstva priznati su status i povlastice te se na taj datum, svake godine, obilježava spomenuti Dan Sveučilišta u Zagrebu.

Povodom obljetnice, na rasporedu su dvije svečanosti. Prva od njih je dodjela nagrada i priznanja Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati ovog četvrtak, 3. studenoga 2022., u 12 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb). Nekoliko dana kasnije, 9. studenog u 11 sati, na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije održat će se svečana sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu.

U obje prigode bit će dodijeljene razne nagrade i priznanja aktualnim i umirovljenim sveučilišnim profesorima. Također, tom prilikom će rektor prof. dr. sc, Stjepan Lakušić održati izlaganje i predstavljanje rektorskog programa, kao i kratkoročne i dugoročne ciljeve nove Uprave Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: STUDENTSKI.HR