LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DRUGAČIJI REKLMANI DISKURS

O načinima oglašavanja starih Osječana govorit će se na Filozofskom fakultetu u Osijeku

Ako vas zanima kako su stari Osječani oglašavali i što nam to otkriva o njihovu društvenom životu, ne propustite predavanje profesorice Jozić.

Ako vas zanima kako su stari Osječani oglašavali i što nam to otkriva o njihovu društvenom životu, ne propustite predavanje profesorice Jozić.

U četvrtak, 20. travnja 2023. godine, u učionici br. 54 (2. kat) Filozofskog fakulteta Osijek, izv. prof. dr. sc. Ivana Jozić održat će predavanje naziva Kako su oglašavali stari Osječani? Izlet u reklamni diskurs kraja 19. i početka 20. stoljeća. U predavanju će se istražiti reklamni diskurs koji je karakterizirao kraj 19. i početak 20. stoljeća u Osijeku, s posebnim naglaskom na oglase koji su se pojavljivali u novinama na njemačkom jeziku, kao što su Slavonische Presse i Die Drau.

Iako bi se suvremeni čitatelj možda zapitao zašto su oglasi bili na njemačkom jeziku, činjenica je da je njemački jezik u to vrijeme služio kao poveznica u svakodnevnom životu među različitim etničkim skupinama u Osijeku. Osim toga, njemački je bio jezik prestiža koji se koristio ne samo za poslovne potrebe već i za dnevnu komunikaciju, te je stoga bio razumljiv i širem krugu ljudi u gradu.

Stoga, ako vas zanima kako su stari Osječani oglašavali i što nam to otkriva o njihovu društvenom životu, ne propustite predavanje profesorice Jozić.
FOTO: FFOS, PRESS