LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U SKLADU S TRŽIŠTEM

Novi studijski programi Sveučilišta u Zadru obrazuju stručnjake za turizam i komuniciranje

Od ove godine na Sveučilištu u Zadru možete studirati na dva nova studijska programa

Od ove godine na Sveučilištu u Zadru možete studirati na dva nova studijska programa

U moru zastarjelih studentskih programa, koji su daleko od onoga što traži tržište, od ove godine na Sveučilištu u Zadru možete studirati na dva nova studijska programa – Održivi razvoj turizma i Digitalno komuniciranje. Ako još uvijek tražite diplomski studij po svojoj mjeri, prijave su još uvijek otvorene, traju do 30. rujna i zaprimaju se na ovoj poveznici.

Turizam se danas temelji na održivosti, a novim generacijama koje su, ovisno o segmentu, ponekad i najveći potrošači, obraćamo se upravo kroz digitalne kanale. Stoga ne moramo dvojiti oko toga je li pokretanje novih studijskih smjerova opravdano.

Naglasak na korištenju IKT-a

Kako stoji na stranicama Sveučilišta u Zadru, diplomski studij Digitalno komuniciranje osposobljava studente za obavljanje složenijih poslova koji zahtijevaju bilo kakav oblik komuniciranja u digitalnom okruženju, s ciljem zadovoljavanja vrlo velike potrebe za stručnjacima tog profila, imajući pritom u vidu trenutno stanje tranzicijskih trendova u Republici Hrvatskoj.

Poseban naglasak stavljen je na korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija, znanosti o podacima te na komunikacijske vještine koje ubrajamo u transverzalne vještine potrebne zanimanjima u svim sektorima. Stoga će se stručnjaci po završetku ovog studijskog programa moći lako zapošljavati.

Odgovor na zahtjeve koji stoje pred turizmom

Cilj diplomskog sveučilišnog studija 
Održivog razvoja turizma je odgovoriti na suvremene zahtjeve koji stoje pred turizmom. Osobe koje završe ovaj studij imat će znanja i praktične vještine za smanjenje negativnog utjecaja turizma na okoliš i društvo, istovremeno imajući na umu dobrobiti lokalne i zajednice i doživljaj koji je danas svojevrsna paradigma turizma uopće.

Studij Održivi razvoj turizma prvi je diplomski studij koji je u potpunosti prilagođen prema standardu kvalifikacija za zanimanje stručnjak/stručnjakinja za upravljanje turističkom destinacijom, izrađenog u okviru projekta "Izvrsnosti i učinkovitost u visokom obrazovanju u polju ekonomije - E4".

Više o uvjetima upisa na ove diplomske studije možete pronaći ovdje.