LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brucoši navalili na novi preddiplomski studij u Šibeniku

Novi šibenski studij energetike apsolutni hit

Upisna kvota od 50 studenata na ljetnom upisnom roku popunjena je s njih 23, od kojih je samo 11 iz Šibenika. 

Upisna kvota od 50 studenata na ljetnom upisnom roku popunjena je s njih 23, od kojih je samo 11 iz Šibenika. 

Šibenik je od ove akademske godine, 2015./2016., bogatiji za studij budućnosti, odnosno za preddiplomski studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora. Radi se o studiju Sveučilišta u Zagrebu koji će se izvoditi u gradu Šibeniku. 

Podsjetimo, suosnivači ovog prvog politehničkog studija su zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje i Fakultet elektrotehnike i računarstva. Uz upisnu kvotu od 50 redovnih studenata, na prvom ljetnom roku upisa popunjena su 23 mjesta

Čelnici Šibenika ne kriju svoje oduševljenje i s odobravanjem govore kako je ovaj studij tek vjetar u leđa za razvoj Šibenika kao studentskog grada. U prilog tome idu i podatci kako je od upisanih studenata tek 11 onih s prebivalištem u Šibeniku. Ostali studenti svoje rodne gradove zamijenit će studiranjem u Šibeniku, a veliki broj njih je iz Splita, Zagreba, Dubrovnika i Umaga.

Preostaje vidjeti hoće li se početna upisna kvota u potpunosti popuniti, uz napomenu kako će se prijave primati do 23. rujna

Prvu godinu će svi studenti odslušati zajedno, a na drugoj će se moći opredijeliti između smjerova Gospodarenja energijom i energetske učinkovitosti te Obnovljivih izvora energije. Studenti će imati ista prava i obveze kao ostali studenti Sveučilišta u Zagrebu, a nastava će se od jeseni izvoditi u Pomorsko inovacijskom centru iNavis.

FOTO: ŽELJKO KRNČEVIĆ/STUDENTSKI.HR