LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Novi međunarodni združeni diplomski studij: studenti će dobiti diplomu s triju sveučilišta

Ovaj studij poseban je po tome što se ne izvodi samo na Sveučilištu u Zagrebu nego i na Sveučilištu u Ljubljani te na Masarykovom sveučilištu u Brnu.

Ovaj studij poseban je po tome što se ne izvodi samo na Sveučilištu u Zagrebu nego i na Sveučilištu u Ljubljani te na Masarykovom sveučilištu u Brnu.

Od ove akademske godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu možete upisati novi međunarodni združeni studij Digitalne lingvistike. Namijenjen je studentima koji imaju završen preddiplomski studij iz područja društvenih, humanističkih ili tehničkih znanosti.

Prvi i jedini studij ovog područja u Hrvatskoj traje dvije godine, a studenti završetkom dobivaju titulu sveučilišnog magistra/magistrice digitalne lingvistike. Taj studij poseban je po tome što se ne izvodi samo na Sveučilištu u Zagrebu nego i na Sveučilištu u Ljubljani te na Masarykovom sveučilištu u Brnu. Studenti dobivaju diplomu sa svih triju sveučilišta.
 

Digitalna lingvistika je osmišljena kao modularan studijski program s velikom izbornošću, koja studentima omogućava kreiranje studija u skladu s vlastitim interesima. Studijski program uključuje teorijske i praktične kolegije, kao i projektno orijentiranu nastavu usmjerenu na zadovoljavanje stvarnih potreba lokalne zajednice te pripremu studenata za tržište rada. – stoji na stranici Filozofskog fakulteta.


Brojna su područja u kojima se digitalni lingvisti mogu zaposliti. U IT industriji rade na razvoju softverskih aplikacija i alata, kao što su chatbotovi, sustavi za strojno prevođenje ili analiza sentimenata. Digitalni marketing, lokalizacija i internacionalizacija igara i tehnoloških proizvoda, ekstrakcija relevantnih informacija iz velikih skupova podataka, još su neki od zadataka koje digitalni lingvisti mogu obavljati.

Upisna kvota za studij Digitalne lingvistike je 20 studenata, a upisi su otvoreni od 4. do 22. rujna 2023. Ako želite biti dio prve generacije studenata Sveučilišta u Zagrebu koja upisuje taj studij, to možete učiniti preko online obrasca.

Više informacija možete pročitati na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA