LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Zagreb

Nove obavijesti vezane uz natječaj za smještaj u studentskim domovima

Donosimo vam popis izjava koje je potrebno priložiti uz zamolbu za smještaj ako koristite stipendije ili zamolbu ne predajete osobno.

Donosimo vam popis izjava koje je potrebno priložiti uz zamolbu za smještaj ako koristite stipendije ili zamolbu ne predajete osobno.

Studentski centar Zagreb na svojim je internetskim stranicama objavio dodatna objašnjenja pravila i postupaka vezanih uz natječaj za smještaj u studentskim domovima u akademskoj godini 2018/19.

Važno je znati da ako student, kandidat za smještaj, ili član njegove obitelji prima stipendiju iz javnih izvora, mora potpisati izjavu kojom se navedeno potvrđuje. Također, mnogi studenti primaju stipendije iz ostalih izvora. U tom su slučaju studenti obvezni podnijeti presliku ugovora, a original dati na uvid prilikom predaje dokumentacije. Izjavu o vrsti stipendije koju primate možete preuzeti na poveznici, a nužno ju je priložiti samo ako dokazujete prosječni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini, tj. ako kreirate Izjavu o zajedničkoj obitelji.

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (EU) utjecala je i na natječaj za smještaj u studentskim domovima. Naime, ako student želi da druga osoba provjeri rezultate natječaja, tj. bodovanje zamolbe za smještaj, morat će potpisati izjavu kojom daje odobrenje SCZG-u, tj. punomoć odabranoj osobi. Izjavu možete preuzeti na poveznici.

Ako se dogodi da ste spriječeni osobno predati dokumente, izjavom na poveznici možete ovlastiti drugu osobu da ih preda umjesto vas.

U slučaju da imate potrebu koristiti navedene izjave, morat ćete ih predati kao prilog zamolbi koju predajete na natječaj za smještaj.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: STUDENTSKI.HR