LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKA PREHRANA

Nova jela u menzi NSK: „Želimo studentima omogućiti nutritivne obroke dok uče“

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu prepoznao potrebu za uvođenje novih jela u studentske restorane.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu prepoznao potrebu za uvođenje novih jela u studentske restorane.

Studentski restorani mjesta su koja studenti svakodnevno posjećuju, cjenovno su pristupačni, ali se njihova ponuda već godinama nije mijenjala. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poslušao je molbe studenata za uvođenje novih jela na menije te uputio dopis Studentskom centru u Zagrebu.
 


VEZANO: Rektor najavio izgradnju sveučilišne sportske dvorane, novih kampusa, ali i akademskog trga


 

Novo jelo u NSK


Promjene su već vidljive u studentskom restoranu u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, gdje su studenti do sada mogli pojesti samo pizzu, pommes ili pohano, a jučer je za probu uvršteno varivo.
 

„Trenutno smo u komunikaciji s Upravom Studentskog centra, kojima smo prošli tjedan poslali dopis po navedenom pitanju. Načelni rokovi koje smo iskomunicirali su u veljači, a jučer je u ponudu kao proba uvršteno varivo. Studentski centar se složio s predstavljenom potrebom za novim jelima.“ – objasnili su iz Zbora.

 


VEZANO: Kakav je studentski životni standard?


 

 

Nutritivna vrijednost


Opće je poznata važnost kvalitetne prehrane za održavanje imuniteta, ali i normalno funkcioniranje tijela, posebno za vrijeme ispitnih rokova kada studenti provode cijele dane u knjižnici, što je prepoznao i Zbor.
 

„Na ovaj način želimo studentima omogućiti nutritivne obroke dok uče, posebno u vrijeme ispitnih rokova," poručio je Zbor putem društvene mreže Instagram.

FOTO: STUDENTSKI.HR/ ANA KOLINGER, ILUSTRACIJA