LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sisak MetalFest 2017.

Niz sadržaja s temom iskorištavanja industrijskog potencijala na Metalurškom fakultetu

Na Metalurškom fakultetu u Sisku u ponedjeljak, 18. rujna, od 10 do 13 sati održava se MetalFest 2017. Ulaz je na sva festivalska događanja besplatan.

Na Metalurškom fakultetu u Sisku u ponedjeljak, 18. rujna, od 10 do 13 sati održava se MetalFest 2017. Ulaz je na sva festivalska događanja besplatan.

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, Gradskim muzejom Sisak i Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture i ove godine, u sklopu projekta Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi – InduCult 2.0, organizira Sisak MetalFest. Sva će se festivalska događanja odvijati u prostorijama Metalurškog fakulteta u ponedjeljak, 18. rujna 2017. godine, između 10 i 13 sati.

Festivalski program obuhvaća izlaganja i radionice namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola te općoj populaciji, a sve će se odvijati s ciljem popularizacije vrijednosti industrijske baštine te povezivanju njezine prošlosti s potencijalima u sadašnjosti. Ovakvim se programom potiče i djecu i odrasle na proučavanje vlastite okoline te se promovira znanstveni način razmišljanja. Zainteresirani će posjetitelji tako moći čuti niz predavanja zajedničkoga naziva Priča o metalima, što uključuje govor o metalima u umjetnosti, legurama, metalima u svemiru, a učenici će dobiti priliku sudjelovati i u Kemijskim čarolijama, odnosno pokusima prilagođenima različitim uzrastima.

Sve su festivalske aktivnosti besplatne, a cjelokupan program možete pronaći na poveznici. Budući da su radionice, kako bi se omogućila njihova kvalitetna provedba, namijenjene grupama od 15-ak sudionika, potrebno je sudjelovanje najaviti e-poštom na adresu snjezana.tomasevic@smz.hr ili telefonom na broj 044/742-618 najkasnije do petka, 15. rujna 2017. do 12 sati.

FOTO: SIMET.UNIZG