LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OČUVANJE INTEGRITETA

Ništa se ne podrazumijeva: Harvard zabranio spolne i romantične odnose između studenata i profesora

Prema informacijama iz američkih medija, studentima je sada zabranjeno da uspostavljaju romantične i seksualne odnose sa svim profesorima, bez obzira na to predaju li im profesori ili ne.

Prema informacijama iz američkih medija, studentima je sada zabranjeno da uspostavljaju romantične i seksualne odnose sa svim profesorima, bez obzira na to predaju li im profesori ili ne.

Prestižno američko Sveučilište Harvard nedavno je donijelo odluku o službenoj zabrani seksualnih odnosa između profesora i studenata. Ta nova politika usvojena je kao dio revizije sveučilišne politike o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju te joj je cilj stvaranje sigurnog i profesionalnog okruženja za sve članove sveučilišne zajednice.

Prema informacijama iz američkih medija, studentima je sada zabranjeno da uspostavljaju romantične i seksualne odnose sa svim profesorima, bez obzira na to predaju li im profesori ili ne. Želja je izbjeći potencijalne konflikte i zloupotrebu moći, a dugoročno ta odluka naglašava i važnost održavanja etičkih standarda i integriteta u obrazovnom okruženju, kao i zaštitu studenata od svih oblika nepoželjnog ponašanja.

Vrijedi napomenuti da slične zabrane već postoje na drugim američkim sveučilištima. Na primjer, Sveučilište Yale već je 2010. godine donijelo sličnu politiku, a Sveučilište u Connecticutu je to učinilo 2013. godine.

Harvard se pridružuje tom trendu kako bi osigurao dosljednost standarda u obrazovanju i zaštiti svih uključenih strana te upravo tom politikom pokazuju svoju predanost održavanju integriteta i profesionalnosti u sveučilišnom okruženju.

Ta zabrana seksualnih odnosa između profesora i studenata odražava sve veću svijest o važnosti osiguravanja sigurnosti, jednakosti i poštovanja unutar obrazovnih institucija te postavlja standard za druge ustanove, koje se nadaju osigurati zdravo i etičko okruženje za sve svoje članove.
FOTO: UNSPLASH