LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uključuje i putovanje

New Europe College-Institute otvorio natječaj za stipendiju u Bukureštu; podrazumijeva čak i povratak kući za praznike

U tijeku je natječaj koji je otvorio New Europe College-Institute za stipendije koje pružaju brojne povlastice za program koji će se odvijati u Bukureštu, u Rumunjskoj.

U tijeku je natječaj koji je otvorio New Europe College-Institute za stipendije koje pružaju brojne povlastice za program koji će se odvijati u Bukureštu, u Rumunjskoj.

New Europe College-Institute otvorio je natječaj za stipendije u sljedećoj akademskoj godini. Radi se o Rumunjskoj, točnije Bukureštu, a program se odnosi na rumunjske i internacionalne istraživače, odnosno akademike koji rade u humanističkom području, u području kulture, društvenih studija, prava i ekonomije.

Program će se odvijati na engleskom, francuskom i njemačkom, a trajat će deset mjeseci, počevši od listopada 2019. godine Ako vam je cijela akademska godina ipak preveliki zalogaj, postoji i druga opcija koja podrazumijeva jedan semestar u trajanju od pet mjeseci, koji također počinje u listopadu te završava u ožujku 2020.

Pozitivna je strana što ne morate razmišljati o smještaju jer je on osiguran, uključujući i radni prostor, niti o novcu jer ćete mjesečno dobivati 750 eura, a plaćen vam je i povratni put do Bukurešta. Ako vas je strah da će vam vaši voljeni previše nedostajati, utješit će vas informacija da stipendija podrazumijeva i plaćen put kući za vrijeme praznika. Oni koji se odluče na cjelogodišnju stipendiju imat će priliku ići na jednomjesečno putovanje izvan Rumunjske po vlastitom izboru za što će dobiti 1500 eura. Iako stipendija pruža puno toga, od vas se isto tako očekuje puno truda i rada na vlastitom projektu, da sudjelujete u raznim događanjima, a na kraju ćete morati predati svoj istraživački rad koji će reflektirati rezultate vašeg rada za vrijeme trajanja stipendije. Taj će rad biti objavljen u NEC publikaciji.

Više informacija o samom natječaju i načinu prijave možete pronaći ovdje, no požurite jer natječaj traje do 7. prosinca.

FOTO: PIXABAY