LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putovanja vlakom postaju in! 

Neograničena putovanja vlakom: HŽ uvodi pokaze za samo 75 kuna mjesečno

Za samo 75 kuna mjesečno, redovni studenti mogu svakodnevno koristiti lokalne i međugradske linije Hrvatskih željeznica.

Za samo 75 kuna mjesečno, redovni studenti mogu svakodnevno koristiti lokalne i međugradske linije Hrvatskih željeznica.

Povodom Europske godine mladih, Vlada RH uvodi pilot-projekt povoljnijeg prijevoza vlakom za sve redovne studente. Pilot-projekt provodit će se u vremenskom razdoblju od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Mjesečna karta će iznositi 75 kuna (10 eura) te će studenti s područja Republike Hrvatske moći svakodnevno putovati do mjesta studiranja. Također, u cijenu su uključena i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, odlazak na ljetovanje i druga putovanja. 

Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza. - navode iz HŽ-a.


Na internet stranicama HŽ-a možete pronaći sve potrebne informacije vezane uz izdavanje pametne kartice na temelju koje studenti mogu jednostavno i jeftino putovati unutar granica Republike Hrvatske.

FOTO: PIXABAY.COM