LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga studenata filozofije Scopus poziva vas

Natječaj za studentski filozofski simpozij ''Filozofiranje i filozofsko prigovaranje''

20. i 21. ožujka 2014. godine u dvorani Zagreb na Hrvatskim studijima, Borongajska 83d, Zagreb održat će se simpozij. Prijave traju do 21. veljače.

20. i 21. ožujka 2014. godine u dvorani Zagreb na Hrvatskim studijima, Borongajska 83d, Zagreb održat će se simpozij. Prijave traju do 21. veljače.

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo Vas na 11. međunarodni studentski filozofski simpozij pod nazivom ''Filozofiranje i filozofsko prigovaranje'' u organizaciji Udruge studenata filozofije ''Scopus'', koji će se održati 20. i 21. ožujka 2014. godine u dvorani Zagreb na Hrvatskim studijima, Borongajska 83d, Zagreb.

Zbog međunarodnog karaktera simpozija, simpozij je osmišljen kao dvodnevni događaj. Prvi dan rezerviran je za izlagače engleskog govornog područja, dok je drugi dan otvoren za izlagače južnoslavenskog govornog kruga (hrvatski, slovenski, bošnjački, srpski, makedonski jezik). Ukoliko Scopus ne zaprimi dovoljno prijava iz engleskog govornog područja, simpozij će se održati 21. ožujka.

Ovogodišnji naziv simpozija svoju inspiraciju crpi iz djela Petra Hektorovića ''Ribanje i ribarsko prigovaranje''. Djelo je objavljeno 1568. godine, a opisuje trodnevni put od Hvara do Brača i Šolte. Tijekom tog kratkog putovanja, Hektoroviću društvo prave dva ribara koji, osim u prirodi, ugodu pronalaze u mudrim mislima, pametnim razgovorima i estetičnim obzervacijama. S obzirom kako je filozofija ljubav prema mudrosti, i mi sami putujemo kroz život, nalazeći na razne filozofske pouke u knjigama, izvorima znanja. Iz tog razloga, ostavljamo temu simpozija otvorenom te se na simpozij mogu prijaviti radovi iz svih filozofskih područja, od antičke filozofije do današnjih modernih filozofskih strujanja.

Na simpoziju imaju pravo sudjelovati studenti preddiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija filozofije i oni koji imaju filozofsku temu rada. Izlaganje će trajati 20 minuta uz 10 minuta predviđenih za raspravu. Prijave se zaprimaju od 3. do 21. veljače, a izlagači će najkasnije do 24. veljače biti obaviješteni jesu li njihove prijave prihvaćene. Raspored izlaganja bit će postavljen na službenu Facebook stranicu Scopusa najkasnije do 1. ožujka. Korištenje multimedije prilikom izlaganja izrazito je poželjno. Potrebno je popuniti priloženu prijavnicu i napisati sažetak na hrvatskom i engleskom jeziku od 300 – 500 riječi o temi koju ćete izlagati. Scopus će osigurati smještaj za izlagače koji nisu iz grada Zagreba, a osigurani su i ručak te topla i hladna pića.

Prijavnicu skinite ovdje. Prijave se šalju na službeni mail Udruge studenata filozofije Scopus: hs.scopus@gmail.com

Rokovi:

početak prijava: 3. veljače 2014.

kraj prijava: 21. veljače 2014.

obavijest o primitku izlagača: 24. veljače 2014.

raspored izlaganja: 1. ožujka 2014.

održavanje simpozija: 20. i 21. ožujak 2014.

Kontakti:

Službeni mail: hs.scopus@gmail.com, mail predsjednice Scopusa: kimestra@gmail.com i službena Facebook stranica.