LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje Sveučilišta

Najveće hrvatsko Sveučilište organizira Tjedan dobrodošlice za strane studente

Djelatnici Središnjega ureda za međunarodnu suradnju predstavit će Sveučilište u Zagrebu, mogućnosti studiranja na engleskome jeziku na Sveučilištu, kao i učenja hrvatskoga jezika za strance.

Djelatnici Središnjega ureda za međunarodnu suradnju predstavit će Sveučilište u Zagrebu, mogućnosti studiranja na engleskome jeziku na Sveučilištu, kao i učenja hrvatskoga jezika za strance.

Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizira Tjedan dobrodošlice (Welcome Week) za strane dolazne studente u ljetnom semestru koji na Sveučilište u Zagreb dolaze na studentsku razmjenu. Većina studenata, njih oko 360, na studijski boravak u Zagreb dolazi u sklopu EU-ova programa Erasmus+ mobilnosti za zemlje Europske unije. Tjedan dobrodošlice održat će se od 20. veljače do 8. ožujka.

24. veljače održat će se središnji događaj pod nazivom Dan dobrodošlice, a isti će se po prvi put nakon pandemijskih godina održati uživo. Studente će pozdraviti prof. dr. sc. Boris Brkljačić, prorektor za studente, preddiplomske i diplomske studije.

Djelatnici Središnjega ureda za međunarodnu suradnju predstavit će Sveučilište u Zagrebu, mogućnosti studiranja na engleskome jeziku na Sveučilištu, kao i učenja hrvatskoga jezika za strance. Hrvatski studenti iz Erasmus Student Networka Zagreb (ESN Zagreb), udruge čiji rad sufinancira Središnji ured za međunarodnu suradnju, održat će prezentaciju za strane studente o studiranju i životu u Zagrebu te će ih upoznati s aktivnostima koje će za njih organizirati tijekom semestra.

Napomenimo da će i volonteri ESN-a Zagreb, u periodu od 13. do 26. veljače, također održati svoj Welcome Week za internacionalne studente.

Studentima će biti podijeljeni darovi dobrodošlice, uključujući i tiskani materijal o Sveučilištu u Zagrebu i EU-ovu programu Erasmus+ mobilnost. U Tjednu dobrodošlice predviđene su razne aktivnosti: stručno vodstvo kulturno-povijesnim središtem grada Zagreba, akademska predavanja na Sveučilištu o hrvatskoj kulturi i baštini, o hrvatskom obrazovnom sustavu, zatim o hrvatskoj religijskoj baštini te o kulturološkom šoku i akulturaciji. U programu je i orguljaški koncert u bazilici Sv. Antuna te posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu uz stručno vodstvo. 
FOTO: PIXABAY