LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje na Hrvatskim studijima

Najpoznatiji hrvatski ratni dopisnik progovara o izvještavanju s kriznih područja

Zoltan Kabok, dugogodišnje poznato lice HRT-a, a danas RTL-a, govorit će o svom novinarskom putu, načinu rada i kako je dolazio do istine u područjima gdje je ona nepoželjna.

Zoltan Kabok, dugogodišnje poznato lice HRT-a, a danas RTL-a, govorit će o svom novinarskom putu, načinu rada i kako je dolazio do istine u područjima gdje je ona nepoželjna.

Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna organizira predavanje pod nazivom Izvještavanje s kriznih područja. Održat će se u utorak, 27. studenog, u 14:20, u dvorani Zagreb na Hrvatskim studijima na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Gost je predavač novinar Zoltan Kabok, najpoznatiji hrvatski ratni dopisnik, a predavanje se odvija u dva dijela. U prvom dijelu govorit će o svom novinarskom putu, načinu rada i kako je dolazio do istine u područjima gdje je ona nepoželjna, dok će drugi dio biti rezerviran za pitanja prikupljena preko društvenih mreža ili ona s lica mjesta. 

Zoltan Kabok dugogodišnje je poznato lice HRT-a. Novinarstvom se počeo baviti 1986. godine, a u svojoj bogatoj karijeri od pisanja o sportu pa do unutarnje i vanjske politike najpoznatiji je po izvještavanju s najopasnijih svjetskih ratišta. Bio je ratni dopisnik iz Domovinskog rata, Bosne i Hercegovine i Kosova, a osim tih regionalnih sukoba izvještavao je iz Iraka tijekom operacije Pustinjska Oluja, iračkog Mosula i Kirkuka te Dohuka i sjevernog Kurdistana. Prvi je novinar koji je ušao u Darfur u Sudanu nakon petnaest mjeseci sukoba između vojske službenog Khartouma i lokalne policije. Izravno je pratio Narančastu revoluciju u Ukrajini, ali i krizu oko nuklearnog programa Irana. Ove godine prešao je na RTL. 

Dodatne se informacije nalaze na Facebook eventu