LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ponos Hrvatske

Najbolji hrvatski maturanti nagrađeni bogatim novčanim nagradama za izniman uspjeh na maturi

Učenicima je čestitao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs, uz poruku da nema dvojbi oko toga da će biti uspješni u svom studiranju i ostvarivanju svojih karijera.

Učenicima je čestitao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs, uz poruku da nema dvojbi oko toga da će biti uspješni u svom studiranju i ostvarivanju svojih karijera.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja svečanom su manifestacijom istaknuti iznimni rezultati učenika na nedavno završenoj Državnoj maturi.

Andrej Nikšić iz zagrebačke XV. gimnazije dobrio je Nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, za uspjeh od čak 100% bodova iz fizike, 98,33% iz matematike te 96,36% na ispitu iz hrvatskog jezika. Nagradu za informatiku, u iznosu od 5.000 eura, koju je dodijelila tvrtka S&T Hrvatska, osvojio je Mate Marjanović iz Gimnazije Pula, za ostvarenih 100% bodova iz informatike i matematike. Nagradu Ante Žužul za najbolji rezultat iz hrvatskog jezika i povijesti u iznosu od 5.000 eura osvojila je Dorotea Pešun iz Gimnazije Sisak.

Sve što ste postigli nije samo pokazatelj vaše strasti za učenjem već vaše snage i hrabrosti. Neka vam nagrada posluži kao podsjetnik na ono što ste postigli, ali i na to koliko još možete postići – izjavio je utemeljitelj nagrade Marin Šoljačić.

Učenici Nikšić i Marjanović još su dobili i priznanje Ministarstva znanosti i obrazovanja za izniman uspjeh postignut na maturi, zajedno s učenicom Brunom Baketa iz III. gimnazije Split.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je najbolje maturante novčanim iznosom od 333 eura te posebnim priznanjima prema kriteriju: učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A-razini, ukupno 20 učenika), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite (7 učenika) te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija (1 učenik).

I dalje se prebacuje loptica krivnje za loše rezultate na državnoj maturi, a ispaštaju samo – učeniciUčenicima je čestitao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs, uz poruku da nema dvojbi oko toga da će biti uspješni u svom studiranju i ostvarivanju svojih karijera.

Saznajte gdje preuzeti svoje potvrde o položenim ispitima državne mature


Popis svih nagrađenih maturanata pogledajte na poveznici.
IZVOR: MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA
FOTO: UNSPLASH