LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POVEZIVANJE TEORIJE I ALATA

Na zagrebačkoj ekonomiji pokrenut novi smjer koji će obrazovati nove generacije ekonomskih analitičara

Studenti će imati priliku upoznati se s osnovnim vještinama programiranja u popularnim programskim jezicima R i Python te softveru Stata, koji se koristi za analizu podataka.

Studenti će imati priliku upoznati se s osnovnim vještinama programiranja u popularnim programskim jezicima R i Python te softveru Stata, koji se koristi za analizu podataka.

Ekonomski fakultet u Zagrebu od sljedeće akademske godine proširuje svoju ponudu smjerova, nudeći studentima novu mogućnost za usavršavanje i specijalizaciju na smjeru Ekonomska analitika. Ovaj smjer kombinira ekonomske, financijske i metodološke kolegije, pružajući studentima znanja i vještine potrebne za analitičko razmišljanje i rješavanje složenih ekonomskih problema.

Profesor Rončević odgovorio na bitna pitanja i pojasnio zašto se još uvijek isplati studirati ekonomiju


Jedna od ključnih prednosti novog smjera Ekonomska analitika jest povezivanje ekonomskih teorija s analitičkim alatima iz područja podatkovnih znanosti. Studenti će imati priliku upoznati se s osnovnim vještinama programiranja u popularnim programskim jezicima R i Python te softveru Stata, koji se koristi za analizu podataka.

Prilika za profesionalni razvoj obrazovnih djelatnika: EUsolis Jean Monnet konferencija


Tvrtke i organizacije sve više prepoznaju vrijednost podataka i traže stručnjake koji su sposobni izvući značajne uvide iz njih, stoga se pretpostavlja da će studenti nakon završetka ovog smjera imati širok spektar mogućnosti za karijeru u područjima kao što su financije, konzalting, istraživanje tržišta, bankarstvo i mnoge druge stvari.
FOTO: PIXABAY