LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za treće razrede srednjih škola

Na Sveučilištu u Rijeci održat će se „Tetragon“, natjecanje za srednjoškolce

Ovo već tradicionalno natjecanje održava se po petnaesti put, a posebnim ga čini praktični dio natjecanja na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci.

Ovo već tradicionalno natjecanje održava se po petnaesti put, a posebnim ga čini praktični dio natjecanja na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci.

Na sveučilišnom kampusu Trsat u Rijeci u okviru manifestacije Tetragon koja će se održati 23. travnja 2024. godine, Fakultet biotehnologije i razvoja lijekova, Fakultet za fiziku, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija i Fakultet za matematiku Sveučilišta u Rijeci organizirali su istoimeno ekipno natjecanje za učenike trećih razreda srednjih škola.

I dok se prijavljene četveročlane ekipe polako pripremaju za natjecanje, organizatori priređuju ovaj događaj koji će se održati u pet etapa. U prvoj etapi, prijavljeni će ispunjavati online test u kojem će trebati pokazati poznavanje djelatnosti i studija sastavnica Sveučilišta u Rijeci koje organiziraju Natjecanje. Svaka od preostale četiri etape izvodit će se na fakultetima koji natjecanje organiziraju, odnosno, ekipe će posjetiti svaki fakultet i ondje zajednički izvršavati zadatke u točno definiranom vremenu. Nakon što sve ekipe završe sve etape, bodovat će se njihove aktivnosti i proglasiti pobjednika.

Ovo već tradicionalno natjecanje održava se po petnaesti put, a posebnim ga čini praktični dio natjecanja na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, poput laboratorijskog praktikuma, rada na termodinamičkim procesima i sustavima, programiranja, matematičkih igara, i još mnogo zanimljivih aktivnosti.

Detalje o natjecanju objavilo je Sveučilište u Rijeci na stranicama Fakulteta za matematiku.

FOTO: PEXELS