LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mješoviti model nastave

Na Sveučilištu Sjever brucoši će na faks za dva tjedna, a stariji studenti u listopadu

Sveučilište Sjever donijelo je preciznu odluku kada će studenti krenuti s nastavom i na koji će se način ona odvijati.

Sveučilište Sjever donijelo je preciznu odluku kada će studenti krenuti s nastavom i na koji će se način ona odvijati.

Iako nam je to otkrilo i ranije, sada je Sveučilište Sjever još jednom potvrdilo da će nastavu održavati prema takozvanom mješovitom modelu. Dio predavanja i seminara (25-33%) i vježbi (50-75%) održavat će se kontaktno, a dio online

U vrijeme kada nastava bude uživo, bit će koncentrirana u 1 do 2 dana u tjednu za svaku studijsku grupu, dok će brucoši u prva dva tjedna imati intenzivniju kontaktnu nastavu.
– Kontaktna, fizička nastava na Sveučilištu Sjever, održavat će se uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, što podrazumijeva obavezan razmak, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgrade Sveučilišta Sjever te vođenje evidencije dolazaka i prisustva na nastavi u svrhu zaštite zdravlja studenata, nastavnika te svih zaposlenika Sveučilišta Sjever. – navode sa Sveučilišta.
Studenti su obavezni pohađati nastavu kontaktno kada je ona planirana, osim u slučaju iznimnih zdravstvenih razloga, tj. ako su rizična skupina itd., ali uz prilaganje službene medicinske dokumentacije. Baš kao još neka sveučilišta, i ovo je pozvalo studente da pronađu smještaj u mjestu studiranja kako bi mogli neometano pohađati nastavu.

Što se tiče datuma, brucoši s nastavom započinju već 21. rujna prema rasporedu koji će biti objavljen naknadno, a studenti viših godina preddiplomskog studija započet će s predavanjima 5. listopada, dok će studenti diplomskog studija započeti s predavanjima tek 2. studenog.
FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER