LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi laboratoriji

Na splitskom KTF-u otvoreno čak 18 novih laboratorija

Novootvoreni su laboratoriji svojom kvalitetom usporedivi s laboratorijima u europskom, pa i svjetskom prostoru visokog obrazovanja za eksperimentalnu nastavu, istaknuo je dekan KTF-a Matko Erceg.

Novootvoreni su laboratoriji svojom kvalitetom usporedivi s laboratorijima u europskom, pa i svjetskom prostoru visokog obrazovanja za eksperimentalnu nastavu, istaknuo je dekan KTF-a Matko Erceg.

Prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, i prof. dr. sc. Matko Erceg, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta, svečano su otvorili 18 novoopremljenih laboratorija na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu. 

Dekan Erceg pojasnio je kako je za opremanje laboratorija utrošeno 3 355 375 kn, kao dio infrastrukturnog projekta Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PFST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta koji provodi Sveučilište u Splitu zajedno s partnerima Prirodoslovno-matematičkim fakultetom, Pomorskim fakultetom i Kemijsko-tehnološkim fakultetom

– Ukupna vrijednost projekta je 85 142 157,88 kn, od čega je 82 870 870,38 kn sufinancirano sredstvima Europske unije kroz Europski fond za regionalni razvoj. Ukupno je za opremanje KTF-a izdvojeno oko 24 milijuna kuna, od čega je za oko 15 milijuna kuna nabavljena znanstvena oprema. – rekao je dekan Erceg. 

Istaknuo je kako je za opremanje novih laboratorija tijekom veljače ove godine ishodovana uporabna dozvola. Otvaranjem ovih laboratorijskih prostora Kemijsko-tehnološki fakultet je u cijelosti sve prostore s kojima raspolaže u Zgradi tri fakulteta priveo njihovoj svrsi (ranije je tijekom 2016. i 2017. godine kroz dvije faze Fakultet ishodovao uporabne dozvole za ukupno 34 laboratorija).

– Novootvoreni su laboratoriji svojom kvalitetom usporedivi s laboratorijima u europskom, pa i svjetskom prostoru visokog obrazovanja za eksperimentalnu nastavu. Ovi laboratoriji bit će korišteni i za realizaciju znanstveno-istraživačkih projekata kao i stručnih aktivnosti na Fakultetu. – zaključio je dekan Erceg.

FOTO: PIXABAY