LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Promjena naziva, uvođenje sportskih i drugih programa

Na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci donesene važne odluke

Donosimo najvažnije odluke s 84. sjednice Senata UNIRI-a, od sporta do novih programa.

Donosimo najvažnije odluke s 84. sjednice Senata UNIRI-a, od sporta do novih programa.

Prva od brojnih odluka donesenih na 84. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci jest promjena naziva jedne od sastavnica. Naime, prihvaćena je odluka da Odjel za biotehnologiju mijenja naziv u Fakultet biotehnologije i razvoja lijekova.

Druga važna novost je Odluka o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja – mikrokvalifikacija pod nazivom Primjena umjetne inteligencije i računarstva u biotehnologiji Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija te Primijenjena mehanika u suvremenoj inženjerskoj praksi Građevinskog fakulteta u Rijeci.

Program cjeloživotnog obrazovanja Primjena umjetne inteligencije i računarstva u biotehnologiji program je stjecanja znanja, vještina i kompetencija u okviru akreditiranog studijskog programa, a završetkom programa stječe se 18 ECTS bodova. Primijenjena mehanika u suvremenoj inženjerskoj praksi program je usavršavanja s ECTS bodovima, a završetkom programa stječe se 14 ECTS bodova, stoji na stranici UNIRI-a.

Treće novitet je u području sporta, naime Senat je prepoznao potrebu za razvojem sporta i tjelovježbu organiziranim sportsko-rekreativnim aktivnostima te odobrio projekt UNIRI SPORT – uspostava razvoja sporta na Sveučilištu u Rijeci (I. faza), u skladu sa Smjernicama za razvoj sporta na Sveučilištu u Rijeci 2022. – 2025. 

Cijeli izvještaj sa sjednice potražite na poveznici.
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT