LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo studentsko okupljalište

Na prostor dječjeg odjela gradske riječke knjižnice dolazi studentski bistro

Ideja je da bivši prostor riječke dječje knjižnice postane novo studentsko okupljalište uz bogatu i raznovrsnu ponudu.

Ideja je da bivši prostor riječke dječje knjižnice postane novo studentsko okupljalište uz bogatu i raznovrsnu ponudu.

Iduće godine Studentski centar Rijeka useljava u prostor Dječjeg odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka na adresi 128. brigade Hrvatske vojske. Naime, ondje će biti otvoren studentski bistro.

Studentski bistro trebao bi imati i terasu i biti nadogradnja restorana Index te bi trebao u ponudi imati ono što nema nijedan drugi studentski objekt.

Iako je već dugo vremena bio plan da se SC useli u prostor u centru Rijeke, do sada nije bilo prilike za dobivanje odgovarajuće lokacije, a to je sada postao ovaj dječji odjel koji je bio smještan u zgradi u vlasništvu riječke sveučilišne knjižnice, rekao je Dinko Jurjević, ravnatelj SC-a za Novi list.

 Bistro će biti smješten na 240 četvornih metara i koštati više od 2 milijuna kuna:
– Očekuje nas dosta radova jer u tom prostoru nikada nije bio ugostiteljski objekt. Sve će se financirati iz prenesenih sredstava Studentskog centra iz ranijih godina. Nudit ćemo tople obroke, ali ne u onom klasičnom smislu kako to radimo u postojećim studentskim restoranima. – govori Jurjević za Novi list.
Ideja je da bistro bude novo studentsko okupljalište s privlačnom i raznovrsnom ponudom, a iz SC-a navode da će nastojati uvesti i mogućnost korištenja iksica, kao i dostavu za sastavnice Sveučilišta u Rijeci.
FOTO: STUDENTSKI.HR