LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FENOMENI SVAKODNEVNICE

Na PBF-u će se za srednjoškolce održati predavanje na temu „Kakve su ovo vradžbine?!”

Prezentacija pod nazivom „Kakve su ovo vradžbine?!” će se baviti objašnjavanjem fizičkih fenomena koji su nam svakodnevno oko nas, ali ih ne shvaćamo uvijek do kraja.

Prezentacija pod nazivom „Kakve su ovo vradžbine?!” će se baviti objašnjavanjem fizičkih fenomena koji su nam svakodnevno oko nas, ali ih ne shvaćamo uvijek do kraja.

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu održat će se interaktivna prezentacija pod nazivom Kakve su ovo vradžbine?!  koja će se baviti objašnjavanjem fizičkih fenomena koji su svakodnevno oko nas, ali ih ne shvaćamo uvijek do kraja.

Prezentaciju će voditi dr. sc. Marko Nuskol, viši asistent u Laboratoriju za fizikalnu kemiju i koroziju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Dr. Nuskol će kroz zabavne i interaktivne praktične eksperimente pokazati sudionicima kako termos boca čuva toplinu, kako ptice mogu stajati na dalekovodima s izrazito visokim naponom, te kako neke naizgled jednostavne stvari oko nas nisu tako lako objašnjive.

Prezentacija je namijenjena srednjoškolcima, a prijava je obavezna putem online poveznice. Broj sudionika po prezentaciji ograničen je na 20, stoga se preporučuje brza prijava.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj održava od 2003. godine s ciljem popularizacije znanosti i približavanja iste javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti. Osim toga, festival ima cilj poboljšavanja javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja.
 

FOTO: UNSPLASH