LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Round University Ranking

Na još jednu ljestvicu svjetskih sveučilišta uvrštena i hrvatska, ponovno najbolje zagrebačko

Na Round University Rankingu od hrvatskih sveučilišta najbolje je rangirano zagrebačko, a iza njega slijede riječko i dubrovačko.

Na Round University Rankingu od hrvatskih sveučilišta najbolje je rangirano zagrebačko, a iza njega slijede riječko i dubrovačko.

Objavljena je RUR-ova (Round University Ranking) ljestvica najboljih svjetskih sveučilišta na kojoj su se našli i zagrebačko, riječko te dubrovačko sveučilište.

RUR svrstava sveučilišta pomoću 20 jedinstvenih pokazatelja i 4 ključna područja – nastava, istraživanje, međunarodna raznolikost i financijska održivost. 

Ove godine na ljestvici se nalazi ukupno 867 sveučilišta diljem svijeta, a u prvih deset mjesta ulaze pet američkih sveučilišta – Harvard, Caltech, Sveučilište Stanford, MIT, Sveučilište Columbia, tri britanska – Imperial College London, Sveučilište u Oxfordu  i Sveučilište u Cambridgeu te dva švicarska – Institut Karolinska i ETH Zürich.

Što se tiče hrvatskih sveučilišta, na 539. mjestu našlo se Sveučilište u Zagrebu, iza njega slijedi Sveučilište u Rijeci koje se nalazi na 690. mjestu i zatim Sveučilište u Dubrovniku na 797. mjestu, a ovo je prvi put da je ono uvršteno na RUR-ovu ljestvicu.

Ako govorimo o poziciji na temelju spomenuta četiri područja, po pitanju nastave, istraživanja i međunarodne raznolikosti najbolje je zagrebačko, dok je dubrovačko najbolje po pitanju financijske održivosti.
FOTO: PIXABAY