LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Objavljeni rezultati

Na izborima za SZ uvjerljivo pobijedila lista Kolege 2021 – ovo su njihova obećanja

S 1298 od ukupno 1714 glasova kandidacijska lista Kolege 2021 pobijedila je na studentskim izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

S 1298 od ukupno 1714 glasova kandidacijska lista Kolege 2021 pobijedila je na studentskim izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Na Sveučilištu u Splitu 10. lipnja 2021. održani su izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na kojima je s 1298 glasova pobijedila lista Kolege 2021, čiji je nositelj student Marin Golem.

Članovi pobjedničke liste uz nositelja Golema jesu Karla Smolčić (zamjenica: Ana Ereš), Ivona Kelić (zamjenik: Dario Vrdoljak), Roko Goreta (zamjenik: Jerko Šarić), Mario Golem (zamjenik: Mario Marić), Domagoj Šakota (zamjenik: Slaven Damjanović), Dominik Bartulović (zamjenik: Damir Jurić).

Prema onome što nam je prije nekoliko dana rekao Golem, sve su liste identificirale više-manje iste probleme koje je potrebno riješiti kao što su bolji i jeftiniji smještaj, bolja i pristupačnija prehrana, društveni život na Kampusu, prijevoz između dijelova Kampusa, produženje studentskih prava po pitanju prehrane u ljetnim mjesecima, valorizaciju  studentskog ocjenjivanja profesora, više mogućnosti prakse, mogućnosti pokretanja studentskih  startupova i drugo.
– Neke od ideje i prijedloga jesu produljivanje studentskih prava na prehranu bar do kraja srpnja, a možda i na cijelo ljeto, zalagali bi se za raznovrsniju hranu u menzama s izračunatim nutritivnim vrijednostima, otvaranje novih kantina i samim time bi rasteretili menze. Također, kod problema smještaja zalagali bi se za povećanje kapaciteta i poboljšanje kvalitete studentskog smještaja, a kod privatnog smještaja za produljenje najma za studente tokom cijele akademske godine, kao i jeftinije cijene.

Intenzivno i jako se treba zalagati za digitalizaciju svih studentskih usluga. Pitanje je na koliko toga Studentski zbor može utjecati, ali zasigurno svakodnevno može upirati i o tome javno diskutirati, a to je dobar početak. Mi se imamo namjeru beskompromisno boriti za takve stvari, ali za razliku od  političara ne možemo obećati ništa više od toga. Tko god pobijedi neka se bori ne samo za sebe nego i za sve Kolege i neka Kampus bude centar. – zaključio je student Golem 8. lipnja.
Podsjećamo, na izborima su studenti mogli glasati za tri kandidacijske liste, a osim spomenute, tu su još bile Nezavisna studentska lista sa 163 glasa te lista SSSt – Studenti stvaraju Split s 238 glasova.

Ukupno je na izbore izašlo 1714 birača, od čega je bilo 1699 važećih te 15 nevažećih listića. Zahvaljujući najvećem broju glasova pobjednikom je proglašena lista Kolege 2021, na Odluku je moguće uložiti prigovor najkasnije u roku od 24 sata od objave iste.

Odluka je dostupna na stranici Sveučilišta u Splitu.
FOTO: PEXELS