LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U SKLOPU ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKOG PROJEKTA

Na FFOS-u zanimljivo predavanje na temu Pandemija kao simptom, moći će se pratiti i online

Događanje će biti održano u sklopu internog znanstvenoistraživačkog projekta Filozofskog fakulteta u Osijeku, Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti. Predavanje će se moći pratiti i preko YouTube kanala projekta.

Događanje će biti održano u sklopu internog znanstvenoistraživačkog projekta Filozofskog fakulteta u Osijeku, Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti. Predavanje će se moći pratiti i preko YouTube kanala projekta.

U petak, 24. veljače 2023., u 18:30 sati u učionici 54 Filozofskog fakulteta u Osijeku, održat će se predavanje prof. dr. sc. Hrvoja Jurića (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) pod naslovom Pandemija kao simptom. Događanje će biti održano u sklopu internog znanstvenoistraživačkog projekta Filozofskog fakulteta u Osijeku, Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti. Predavanje će se moći pratiti i preko YouTube kanala projekta. Više informacija o projektu moguće je pronaći na njegovoj službenoj mrežnoj stranici ovdje.

 

O PREDAVANJU:

Online predavanje za studente: Nauči bolje upravljati životnim izazovima uz pomoć profesionalnog „coacha”


 

Oslanjajući se prije svega na svoju knjigu Pandemija kao simptom (objavljenu u veljači 2021. kod zagrebačkog izdavača DAF), autor će govoriti o problematici pandemije koronavirusa i to, kako retrospektivno, tako i s pogledom na tzv. postpandemijsku budućnost. Autorova je teza da je pandemija koronavirusa skupa sa svojim posljedicama, epohalnih razmjera, ali nam zapravo ne otkriva ništa novo, nego samo uvećane i pojačane negativne trenutke suvremene globalne civilizacije, kulture i društva. Pandemija tako nije samo stvar bolesti izazvane određenim virusom nego je i simptom dubljih globalno-društvenih bolesti. Uzimajući u obzir neka znanstvena i književna djela koja mogu biti od pomoći u osvještavanju i konceptualiziranju pandemijske situacije, autor će analizirati medicinske, političke, etičke, pravne, socijalne i kulturne dimenzije krize, a osobitu će pažnju pokloniti problematici digitalizacije, obrazovanja i rada.

 

O PREDAVAČU:
 

Dobra vijest za studente SUM-a


Hrvoje Jurić (Bihać, 1975.) profesor je na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje etiku i bioetiku. Zamjenik je glavnog i odgovornog urednika časopisa Filozofska istraživanja i Synthesis philosophica te član uredništva u nekoliko drugih znanstvenih časopisa. Također je aktivan u raznim znanstvenim, kulturnim i društvenim institucijama, organizacijama i inicijativama. Uz brojne znanstvene, stručne, publicističke, esejističke i poetske tekstove u različitim publikacijama, objavio je pet znanstvenih autorskih knjiga, pet uredničkih knjiga te pet pjesničkih knjiga, kao i gimnazijski udžbenik filozofije.

FOTO: FFOS, PRESS