LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Strani jezici

Na Fakultetu hrvatskih studija i idući semestar tečaj korejskog jezika

Na Fakultetu hrvatskih studija korejski se jezik može učiti od rujna 2020. godine, a grupe su uvijek vrlo brzo popunjene.

Na Fakultetu hrvatskih studija korejski se jezik može učiti od rujna 2020. godine, a grupe su uvijek vrlo brzo popunjene.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na sveučilišnom kampusu Borongaj u Zagrebu udomio je Institut kralja Sedžonga, javnu organizaciju Ministarstva kulture, sporta i turizma Republike Koreje čiji je cilj promoviranje korejske kulture i jezika. U sklopu Instituta djeluje i Centar za učenje korejskog jezika i kulture. Jezični tečajevi započeli su u rujnu 2020. godine s popunjenom upisnom kvotom u samo pet dana.

Uzevši u obzir odlične rezultate polaznika Centra i njihovu želju za akademskim napretkom u ovladavanju korejskim jezikom, Institut u Republiku Hrvatsku dovodi još jednu novost – TOPIK.

TOPIK, ili na engleskom Test of Proficiency in Korean, jest test znanja korejskoga jezika osmišljen za mjerenje sposobnosti stranih govornika u izražavanju na korejskom jeziku i njegovu razumijevanju. Namijenjen je svim neizvornim govornicima korejskoga jezika, poput međunarodnih studenata koji žele studirati u Južnoj Koreji ili pak pojedinaca koji žele raditi u korejskim tvrtkama i javnim ustanovama.

Predavanja su se neko vrijeme izvodila uživo u skladu s COVID-19 regulacijskim mjerama, no imajući na umu što veću sigurnost studenata, Institut se odlučio i na održavanje online nastave putem Zoom platforme.

S približavanjem ljetnoga semestra akademske godine 2021/2022., bliže se i prijave koje započinju od 21. veljače 2022. Svi zainteresirani pozvani su da se prijave putem poveznice.
FOTO: UNSPLASH