LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat izbor

Na Akademiji za umjetnost i kulturu pokrenuti novi diplomski studiji

Vizualni studiji, kritika i teorija umjetnosti, Gitarska pedagogija, Teorija muzike i Kompozicija novi su diplomski studijski programi.

Vizualni studiji, kritika i teorija umjetnosti, Gitarska pedagogija, Teorija muzike i Kompozicija novi su diplomski studijski programi.

Ponuda diplomskih programa na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku bogatija je za nekoliko novih studijskih programa. Uz već postojeću mogućnost kombiniranja dvopredmetnih studija Medijske kulture i odnosa s javnošću sa studijem Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama uvodi se studij Vizualni studiji, kritika i teorija umjetnosti koji je kompatibilan s dva već postojeća programa – Medijskom kulturom i Menadžmentom u kulturi.
 

Uvodi se i diplomski sveučilišni studij Gitarska pedagogija koji u prvom redu zaokružuje i zatvara vertikalu studija Gitarske pedagogije počevši od preddiplomskog studija Gitare. Mogućnost izvanrednog studija gitare omogućuje gitaristima sa srednjoškolskom spremom da nastave svoje usavršavanje i steknu stručnu naobrazbu koja im pripada i koju nisu mogli steći zbog male upisne kvote u dva postojeća studijska programa u Hrvatskoj. 
 

Veliku novost predstavlja i diplomski studij Teorije muzike koji završetkom nosi zvanje magistra teorije muzike, a ako studenti polože Modul izbornih predmeta upravljanje u produkciji, zvanje se može proširiti kompetencijom glazbenog producenta. Glavna orijentacija studija bazira se na stjecanju kompetencije profesora teorijskih glazbenih predmeta za rad u osnovnim i srednjim glazbenim školama. 
 

Zadnji u nizu nove ponude na Akademiji za umjetnost i kulturu je diplomski studij Kompozicije koji završetkom nosi zvanje magistra kompozicije. U prvom je redu studij orijentiran prema suvremenom glazbenom stvaralaštvu i skladanju za veće ansamble. Naglasak je na individualnom pristupu i izričaju, stoga i sadržaj glavnog predmeta Kompozicija pruža mogućnosti koje pogoduju osobnim afinitetima i razvoju svakog pojedinog studenta, ističu s Akademije. 

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. 

FOTO: PIXABAY