LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U čast

Mural Luke Modrića osvanuo na zgradi sveučilišta!

U čast Luki Modriću, studenti Slikarstva Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, Jozo Sliško i Stjepan Kraljević, oslikali su mural hrvatskoga nogometaša i kapetana Hrvatske nogometne reprezentacije.

U čast Luki Modriću, studenti Slikarstva Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, Jozo Sliško i Stjepan Kraljević, oslikali su mural hrvatskoga nogometaša i kapetana Hrvatske nogometne reprezentacije.

Sveučilište u Mostaru izradilo je devet metara visok mural Luki Modriću u Sveučilišnome kampusu u gradu Mostaru. Znak je to priznanja najboljemu svjetskom nogometašu koji je nosio dres mostarskoga prvaka HŠK Zrinjski. Na prijedlog rektora SUM-a, prof. dr. Zorana Tomića, Uprava Sveučilista u Mostaru prihvatila je realizaciju najvećega murala koji je Luka Modrić do sada dobio, stoji na stranicama Sveučilišta u Mostaru.

- Luka Modrić simbol je uspjeha mladog čovjeka. On je paradigma kako se napornim radom može osvojiti svijet. Mi na Sveučilištu kroz Luku Modrića želimo svjedočiti  našim studentima da je sve moguće ako imamo jasan cilj i ako se u njega ulažu naporan rad i velik trud. Luka je igrao na stadionu Zrinjskoga samo 50 metara od svoga murala. I to je razlog zašto ce Sveučilište i studenti svaki dan živjeti s velikanom, najvećim i najboljim na svijetu - Lukom Modrićem - istaknuo je rektor Tomić, navodeći povod podizanja murala Luki Modriću.

Studenti studija Slikarstva Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, Jozo Sliško i Stjepan Kraljević, oslikali su mural hrvatskoga nogometaša i kapetana Hrvatske nogometne reprezentacije, Luke Modrića. U sezoni 2003./2004. Luka Modrić igrao je za Hrvatski športski klub Zrinjski Mostar kao posuđeni igrač iz Nogometnoga kluba Dinamo Zagreb. Iako je te sezone HŠK Zrinjski završio na 11. mjestu prvenstvene ljestvice, Modrić je bio proglašen najboljim igračem Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nogometnu karijeru započeo je u mlađim uzrastima NK Zadar, a 2000. godine prešao je u GNK Dinamo gdje je, preko posudbi u Zrinjskom iz Mostara i Interu iz Zaprešića, izborio mjesto u prvih jedanaest NK Dinama, nakon čega je 2008. godine zaigrao za Tottenham, a 2012. potpisao za madridski Real za kojega igra i danas.  

Na Svjetskome nogometnom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, osim osvajanja drugoga mjesta s reprezentacijom Hrvatske, proglašen je najboljim igračem Svjetskoga prvenstva te osvojio Zlatnu loptu koja se dodjeljuje za najboljega igrača svijeta. 

Kapetan Modrić, ističu sa Sveučilišta, često je govorio kako ga za Mostar veže puno lijepih uspomena te da je upravo u Mostaru njegova profesionalna karijera krenula uzlaznom putanjom. Mural Luke Modrića službeno će biti otvoren u rujnu. Kako izgleda možete pogledati na stranicama Sveučilišta.
FOTO: ZVONIMIR MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR