LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jadransko more

Morska bioraznolikost: Institut za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku organizira stručni skup

U okviru skupa, na kojem će sudjelovati brojni domaći i inozemni znanstvenici, bit će održana tri okrugla stola.

U okviru skupa, na kojem će sudjelovati brojni domaći i inozemni znanstvenici, bit će održana tri okrugla stola.

U organizaciji Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, te Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se skup voditelja i više od 50 suradnika znanstvenih projekata koje financira Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ). Stručni skup naziva Biološko-fizikalni procesi u Jadranskom moru održat će se u utorak i srijedu (7. i 8. veljače) u Studentskom domu.

Bit će predstavljeno ukupno sedam projekata koji obuhvaćaju istraživanja procesa tonjenja i uzdizanja morske vode u srednjem Jadranu, dnevne vertikalne migracije zooplanktona u južnom Jadranu, genetsku raznolikost zooplanktona u Jadranu, molekularni život fitoplanktona, oceanografski fenomen zarobljenih valova na otocima i njegov utjecaj na biološku produkciju, osjetljivost fotosinteze uslijed klimatskih promjena te atmosfersko-oceansko klimatsko modeliranje Jadranskog mora u visokoj rezoluciji.

U okviru skupa, na kojem će sudjelovati brojni domaći i inozemni znanstvenici, bit će održana tri okrugla stola s temama - Promjene u ekosustavu Jadranskog mora,  Izazovi terenskih istraživanja – optimizacija metodologije, Interakcija projekata i suradnja u budućim istraživanjima Jadranskog mora.

FOTO: STUDENTRKI.HR VIA CANVA