LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Puli

Mornarička bolnica postaje novi kampus i središte studentskih zbivanja

Sveučilište u Puli uskoro će preuzeti vlasništvo nad zgradama bivše Mornaričke bolnice u Negrijevoj ulici.

Sveučilište u Puli uskoro će preuzeti vlasništvo nad zgradama bivše Mornaričke bolnice u Negrijevoj ulici.

U zgradi bivše Mornaričke bolnice u Puli od izbijanja pandemije koronavirusa bio je smješten odjel na kojemu su zbrinjavani bolesnici koji su zaraženi koronavirusom Jenjavanjem pandemije stekli su se uvjeti zatvaranja posebnog COVID-odjela, pa će zgrada uskoro biti prepuštena u vlasništvo pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, piše Glas Istre.

Zgradu je Sveučilištu prepustila Istarska županija, zajedno s pravom gradnje na pripadajućem zemljištu, a u planu je uređenje novog sveučilišnog kampusa, uz već postojeći u Zagrebačkoj ulici. Nove prostore dobit će i neki od novijih fakulteta i odjela. U zgradu sada moraju ući projektanti kako bi snimili postojeće stanje i izradili glavni izvedbeni projekt.

Kako je za Glas Istre izjavila prorektorica za financije prof. dr. sc. Lorena Mošnja-Škare izrada tog projekta očekuje se do kraja godine, nakon čega slijedi javni natječaj za izvedbu radova. Ako sve protekne prema sadašnjim planovima, prvi studenti mogli bi živjeti i pohađati nastavu na novom pulskom kampusu već u prvoj polovici 2023. godine.

U bivšu mornaričku bolnicu bit će smješteni Fakultet informatike, Fakultet prirodnih znanosti koji sada koristi prostore bivše dermatologije zajedno s prostorom u Rovinjskoj ulici, Fakultet interdisciplinarnih znanosti i Tehnički fakultet. Fakultet ekonomije i turizma definitivno će ostati na sadašnjoj lokaciji, kao i svi zdravstveni studiji, kako bi bili u blizini bolnice. Filozofski fakultet i Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti zasad ostaju u centru grada, ali bi se vremenom i oni trebali preseliti u novi kampus na Verudi. Naravno, u novom kampusu bit će uređen i studentski restoran, kao i druge zajedničke prostorije.

FOTO: UNSPLASH