LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Simulacija donošenja političkih odluka na europskoj razini

„Model European Union Zagreb” održava se ovoga tjedna u Krašu

Specifična radionica unutar koje se studentima pruža iskustvo o funkcioniranju institucija Europske unije iz prve ruke.

Specifična radionica unutar koje se studentima pruža iskustvo o funkcioniranju institucija Europske unije iz prve ruke.

Hrvatska studentska asocijacija (HSA), neprofitna i apolitična udruga s Ekonomskog fakulteta, u suradnji s Hrvatskom edukacijskom i razvojnom mrežom za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) organizira Model European Union Zagreb.

MEUZ se održava od 5 do 9. svibnja 2015. godine u prostorijama Kraša, dok je službeno otvorenje projekta u utorak, 5. svibnja 2015., u Kući Europe (Augusta Cesarca 6, Zagreb) u 12 sati.

Riječ je o projektu koji je koncipiran kao specifična radionica unutar koje se studentima pruža iskustvo o funkcioniranju institucija Europske unije iz prve ruke te time omogućuje bolje razumijevanje zakonodavstva. Oponašajući rad europskih institucija, simulacija je vođena s ciljem poticanja interesa među studentima za aktivnim traženjem odgovora o implikacijama članstva u EU za državu članicu, omogućava im se razvijanje komunikacijskih vještina, unaprijeđenje javnog govorništva i diplomatskog ponašanja.

Tijekom simulacije sudionici raspravljaju o konkretnom prijedlogu propisa čiji je nacrt izradila Europska komisija te na temelju toga predlažu izmjene danog prijedloga i glasaju za ili protiv njegove konačne verzije.

Službenu podršku projektu pružili su Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo gospodarstva. Također, MEUZ se sufinancira iz Erasmus+ programa Europske unije.

Detalji su dostupni na linku.

FOTO: HSA