LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Socijalna prava

Mlada si osoba koja želi promijeniti društvo? Radionica Hrvatskog debatnog društva otkriva kako to možeš učiniti

Kako napominju organizatori, sudjelovanje je besplatno, ručak osiguran, a putni troškovi pokriveni.

Kako napominju organizatori, sudjelovanje je besplatno, ručak osiguran, a putni troškovi pokriveni.

Hrvatsko debatno društvu organizira radionicu naziva Zagreb i socijalna prava maldih. 

Cilj radionice je pružiti priliku mladima da analiziraju razinu socijalnih prava mladih u svojim lokalnim zajednicama (za ovu radionicu - u Zagrebu) te na osnovu tih podataka osmisle prijedloge poboljšanja socijalnih prava mladih u Zagrebu. Također, radionica želi pružiti mladima alate za uspješno zagovaranje promjena u svojim zajednicama, kao i ostale vještine koje će im pomoći u svakodnevnom životu. 

Mladi će imati priliku upoznati se s debatom i debatnim metodama rada, koje osiguravaju poboljšanje kritičkog razmišljanja, analitičkih i istraživačkih vještina. Radionica će pružiti mogućnost mladima da poboljšaju svoj javni nastup, kao i zagovaračke vještine.  

Ovim projektom Hrvatsko debatno društvo želi  kroz dijalog mladih i donosioca odluka podignuti svijest o važnosti osiguravanja socijalnih prava te uključiti mlade u raspravu o lokalnim politikama za mlade kako bismo zajednički došli do inkluzivnijih politika za mlade na lokalnoj razini i pozitivno utjecali na pristup pravima za sve mlade. Ovim projektom želimo u obzir uzeti I posljedice pandemije koronavirusom te potresa i temeljem toga osmisliti preporuke za nove lokalne politike za mlade ili nadopunu postojećih politika za mlade. – stoji na stranici HDD-a.

Radionica će se održati 2. ožujka u prostorijama HDD-a u Berislavićevoj 16 od 11 do 17 sati. Kako napominju organizatori, sudjelovanje je besplatno, ručak je osiguran i putni troškovi pokriveni. Prijavu na radionicu moguće je poslati putem obrasca (ovdje).
 
FOTO: UNSPLASH