LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dodatne upute

Ministarstvo: 47% učilišta izvodit će nastavu preko sustava Merlin, potrebno ograničiti vrijeme zadržavanja u menzi

Prenosimo dodatne upute i izvješće Ministarstva o izvođenju nastave na visokim učilištima i o radu studentskih centara u Hrvatskoj.

Prenosimo dodatne upute i izvješće Ministarstva o izvođenju nastave na visokim učilištima i o radu studentskih centara u Hrvatskoj.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja 13. ožujka objavilo je detaljne upute vezane uz rad svih visokih učilišta u Hrvatskoj zbog donošenja odluke o obustavi nastave za studente zbog koronavirusa. Navodi kako većina visokih učilišta ima uspostavljene načine održavanja nastave na daljinu, ali da se na dopis još uvijek nije očitovalo petnaestak hrvatskih visokih učilišta.


Vezano: Andrej Plenković: Prekida se nastava na svim fakultetima!


47% odazvanih visokih učilišta izjavilo je kako će se u održavanju nastave na daljinu koristiti sustavom Merlin (Moodle) koji administrira Srce, a 23% visokih učilišta navodi kako neće izvoditi nastavu na daljinu, ali će uspostaviti komunikaciju sa studentima i nastavnicima. Iz Ministarstva apeliraju na što ažurnije aktiviranje komunikacijskih kanala te pripremu uputa za provođenje nastave na daljinu.

Sve informacije moraju biti javno objavljene na mrežnim stranicama svakog visokog učilišta na vidljivom mjestu, pa sve informacije i eventualne promjene na svojim fakultetima možete pratiti na mrežnim stranicama istih. Ministarstvo također naglašava kako se obustava nastave odnosi isključivo na studente, stoga nastavnici, stručno i administrativno osoblje te djelatnici studentskih centara trebaju redovito dolaziti na posao i obavljati redovite aktivnosti.


Vezano: Prekida se nastava, ali menze u Zagrebu za sada rade; oglasili su se iz Ureda sanacijskog upravitelja


S tim u svezi, svi studentski restorani i dalje ostaju otvoreni, a količinu obroka potrebno je prilagoditi broju studenata. U menzama je obvezno postavljanje obavijesti o ograničavanju vremena zadržavanja na minimum te upute da se studenti ne zadržavaju i ne okupljaju u istima. Također, posebna pozornost pridaje se održavanju najviših higijenskih standarda.

FOTO: PIXABAY