LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVJETSKI SAVEZ MLADIH HRVATSKA

Migracije i strani radnici tema devetog „Human Rights Slama”

Cilj ovogodišnjeg „Human rights slama” je osvijetliti demografske, gospodarske, sociološke, političke i druge aspekte migracija u Hrvatskoj.

Cilj ovogodišnjeg „Human rights slama” je osvijetliti demografske, gospodarske, sociološke, političke i druge aspekte migracija u Hrvatskoj.

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira deveti Human rights slam, projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Tema ovogodišnjeg izdanja su Migracije i strani radnici, a program će se održati 18. i 19. travnja 2024. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
 

Cilj ovogodišnjeg Human rights slama je osvijetliti demografske, gospodarske, sociološke, političke i druge aspekte migracija u Hrvatskoj te mladima pružiti priliku u otvorenom razgovoru čuti različite poglede i stajališta. Rasprava sudionika će obuhvatiti učinak stranih radnika na gospodarstvo i demografiju Hrvatske, politike integracije imigranata, posljedice multikulturalizma te postojeće i buduće pravne okvire statusa imigranata.
 

Program započinje četvrtak 18. travnja u 17:30 sati predavanjem Suvremene migracije i migracijska tranzicija u Hrvatskoj: obilježja i trendovi, dr. sc. Snježane Gregurović a zatim će Željko Cvrtila, mr. krim., održati predavanje Migracije i nacionalna sigurnost. U petak 19. travnja će na okruglom stolu sudjelovati prof. dr. sc. Mirko Bilandžić, dr. sc. Hrvoje Butković, prof. dr. sc. Ljubo Jurčić i doc. dr. sc. Stjepan Šterc.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Svjetski savez mladih Hrvatska (@wyacroatia)


Svjetski savez mladih Hrvatska, kao neprofitna organizacija, okuplja mlade iz različitih interesnih područja. Njen cilj je promicanje i zaštita ljudskih prava utemeljenih na ljudskom dostojanstvu. Želi stvoriti sadržaje koji omogućuju formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.
 

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se mogu svi mladi od 18 do 30 godina, putem priloženog obrasca.

FOTO: HUMAN RIGHTS SLAM / SCREENSHOT