LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Student Mentor Projekt

Mentoriranje brucoša: Sveučilište u Zadru pomaže novim studentima

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru odlučio je pripomoći novim studentima kako bi što lakše usvojili svoje akademske dužnosti, ali i upoznali čari studentskog života

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru odlučio je pripomoći novim studentima kako bi što lakše usvojili svoje akademske dužnosti, ali i upoznali čari studentskog života

Početak akademskog života može biti itekako stresan i svaki novi student jednostavno mora proći proces prilagodbe. Velik broj novih pojmova i akademskih izraza, nova okolina i studentske obveze, samo su neki od problema s kojim se susreću brucoši.

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru odlučio je pripomoći novim studentima kako bi što lakše usvojili svoje akademske dužnosti, ali i upoznali čari studentskog života. Kako bi pomogli novim studentima u prilagodbi na novo okruženje i akademske dužnosti, Sveučilište je pokrenulo projekt Student Mentor Projekt koji kao primarni cilj ima socijalizaciju i lakšu prilagodbu na novo okruženje koja se postiže tako da se novim studentima (brucošima) dodjeli mentor s viših godina. Mentor im može pomoći svojim iskustvom i upoznati ih s osnovama studentskog života.

Dužnosti studenta mentora

  1. Proslijediti informacije u vezi: (1) ustrojstva i načina rada matičnog Odjela, Sveučilišta, studentskih organizacija i Studentskog zbora, (2) akademskih zahtjeva pojedinih kolegija.
  2. Praktičnih informacija u vezi Sveučilišnih usluga za studente, studentskog standarda i slične informacije koje drže korisnim za prilagodbu na novi studij/grad.
  3. Kontinuirano praćenje uspjeha i prilagodbe novaka uz pružanje povratnih informacija i podrške.
  4. Pisanje izvještaja o tijeku mentoriranja koje predaje voditelju mentora sastavnice, kako bi ih on uvrstio u svoj izvještaj koji predaje Studentskom zboru.

Student mentor ne smije

  1. Poticati bilo koji oblik akademski nečestita ponašanja.
  2. Izvršavati obveze studenta kojeg mentorira
  3. Donositi (akademske) odluke u ime studenta kojeg mentorira
Više informacija o projektu i upute za prijavu možete potražiti na stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru.
FOTO: STUDENTSKI.HR