LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STIFF

Međunarodni studentski filmski festival u Rijeci

STIFF (student international film festival) je međunarodni festival na kojem se prikazuju najbolji studentski filmovi.

STIFF (student international film festival) je međunarodni festival na kojem se prikazuju najbolji studentski filmovi.

Međunarodni studentski film festival prvi je hrvatski festival posvećen studentskim filmskim i video uradcima.

Održat će se od 28. do 30. svibnja u Rijeci, a glavni mu je cilj riječkoj publici predstaviti najbolje svjetske studentske radove.

Festival su pokrenuli članovi Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC) s namjerom da riječkim studentima i ostaloj publici približe svjetsku studentsku produkciju. Također, festival želi ojačati suradnju između medijskih produkcija, učvrstiti lokalnu filmsku i video industriju te prikazati što više radova drugih.

Riječke redateljice Maša Drndić i Sanja Marjanović između 600 radova iz cijelog svijeta odabrale su 43 koja će se tijekom trodnevnog festivala prikazivati u Art-kinu Croatia.

Publika će imati priliku vidjeti filmove različitih žanrova, formi i trajanja. Nakon toga donijet će odluku o najboljem. Odluku o najboljem redatelju, montažeru, direktoru fotografije i filmu donijet će i tročlani žiri u sastavu filmskog kritičara Dragana Rubeše, dr. sc. Borisa Ružića, filmskog teoretičara i profesora na Filozofskom fakultetu u Rijeci te doc. dr. sc. Dejana Durića, filmskog kritičara i profesora na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Program festivala i više informacija možete pronaći na internetskoj stranici Art-kina Croatia.

FOTO: FACEBOOK