LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medicinski fakultet u Splitu

Međunarodni kongres splitskim studentima donosi praktična znanja iz područja medicine

Kongres u organizaciji studentskih udruga Medicinskog fakulteta u Splitu održava se od 4. do 7. travnja.

Kongres u organizaciji studentskih udruga Medicinskog fakulteta u Splitu održava se od 4. do 7. travnja.

Medicinski fakultet u Splitu organizira međunarodni kongres Practical Knowledge for Students, koji je jedan od najznačajnijih iz područja medicine, dentalne medicine i farmacije u Europi, a bit će otvoren za sve zainteresirane od 4. do 7. travnja.  

Za glavni cilj toga međunarodnoga skupa, koji organiziraju studentske sekcije MEFST-a, navodi se podučavanje studenata medicine, stomatologije i farmacije najvažnijim praktičnim znanjima uz brojne radionice i predavanja koja će im biti potrebna u njihovom profesionalnom životu. 

Na Kongresu će sudjelovati studenti i profesori iz 25 država svijeta, a neki od njih dobitnici su prestižnih nagrada. Uz edukacijski program koji, između ostaloga, obuhvaća teme komplikacija šećerne bolesti, hitnih stanja u gastroenterologiji, boli u prsištu te sepse u dječjoj dobi, organizirana je i istraživačka sekcija u kojoj će studenti uz PowerPoint-prezentaciju ili poster moći predstaviti svoja istraživanja. 

Tijekom skupa održat će se i brojna neformalna studentska druženja, kvizovi i razgledavanje Splita, kao i sastanci studentskih organizacija kako bi se studenti bolje upoznali, razmijenili iskustva i upoznali kulturu Grada.

Detalje o održavanju Kongresa i predavačima možete pročitati na internetskoj stranici Practical Knowledge for Students, a pozvani ste i na svečano otvorenje te uvodno predavanje 5. travnja u amfiteatru MEFST-a.

 

FOTO: PIXABAY/MARISMITHPIX