LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

Međunarodna znanstvena konferencija u Osijeku, još stigneš posjetiti!

Krenula je jučer, traje danas i sutra.Održavaju se različite radionice, prezentacije i tehnička predavanja.

Krenula je jučer, traje danas i sutra.Održavaju se različite radionice, prezentacije i tehnička predavanja.

Od 19. do 21. listpada Hotel Osijek postaje mjesto održvanja Međunarodne znanstvene konferencije ili “International Conference on Smart Systems and Technologies 2022“ gdje je glavni organizator i domaćin Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), već pete po redu ovakve konferencije.

Svrha ovako velikog projekta jest stvoriti održivu platformu za razvoj i širenje znanstvenih i stručnih spoznaja iz područja pametnih sustava i tehnologija, u prvom redu u području elektrotehnike, računarstva, komunikacijskih tehnologija, automatike, robotike, ali i svih drugih interdisciplinarnih područja i primjena.

Konferenciju svake godine podržavaju renomirane znanstveno-stručne organizacije iz područja elektrotehnike i računarstva poput: IEEE Region 8, IEEE Croatia Section (Computer Chapter, Communications Chapter, Systems, Man and Cybernetics, Reliability Chapter), International Council on Large Electric Systems – CIGRÉ, Croatian National Committee, Akademija tehničkih znanosti Hrvatske – HATZ, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, uz sponzorstvo niza renomiranih tvrtki. Također, koorganozatori konferencije ove godine su FER Zagreb, FOI Varaždin i SFSB Slavonski Brod.

 
 


Kako je bilo na prvom danu konferencije i kako je proteklo njezino izlaganje, govori Ružica Kljajić, asistentica na FERIT-u:

„Kao i uvijek imala sam tremu, iako mi ovo nije prvi javni nastup te iza sebe imam iskustva ovakvog tipa. Najbitnija je priprema prije same prezentacije kako bi sve prošlo dobro, a uz publiku kakvu sam ja imala – bilo je odlično! Što se tiče prezentacije, to je jedno od područja kojima se kolege i ja bavimo duže vrijeme, naravno, uvijek postoji prostora za poboljšanje. Ali generalno, zadovoljna sam ishodom. Nastojat ću sudjelovati na ostatku konferencije koliko god mi fakultetske obveze budu to dopuštale i to najviše na predavanjima vezanim uz moje područje istraživanja i rada. Ovim putem pozivam sve studente da ako imaju priliku se priključe nastavnom osoblju i znanstveno istraživačkom radu, time postaju dio ovako velike priče, a zauzvrat uče nove stvari, upoznaju znanstvenike i razvijaju mrežu kontakata koja će ima svakako dobro doći jednom u budućnosti.“

Mariji Mostarac, studentici diplomskog studija ovo je prvo sudjelovanje i izlaganje na ovakvom eventu:

„Nije mi baš svejedno, općenito sam perfekcionist u svemu i htjela bih imati stvari pod kontrolom koliko mogu kako bi sve ispalo dobro. Ali pripremila sam se, uložila trud te se nadam da će sve super proći. To mi je ipak prvi nastup takve prirode i čast mi je što ću biti dio takvog znanstvenog društva, ja sam za njih samo inženjer i mislim kako ovdje mogu toliko toga naučiti. Mentor mog rada je rekao da je konferencija savršeno mjesto za istrčati na teren jer dobivaš širu sliku o ljudima unutar ovog područja, stječeš poznanstva koja ti mogu kasnije otvoriti razna vrata. Mislim kako se studenti trebaju zainteresirati i pokazati više inicijative za ovakve događaje koji ima mogu donijeti samo dobro.“


Za još više dodatnih informacija, sve je na ovom linku:  http://www.sst-conference.org.